23. in 24. maja 2015 je na Rakitni in Krimu potekalo Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje (SPOT). Na orientacijski preizkušnji se je pomerilo 76 ekip iz vse Slovenije. Med najboljše, torej med državne prvake, se je uvrstila tudi ekipa B iz našega planinskega društva, ki so jo sestavljali Maks Rajgl, Vid Vačovnik in Miha Suhoveršnik.

Iz naše doline so se SPOT-a udeležile ekipe iz kategorij A, B, E in F iz PD Nazarje, ekipa E iz PD Ljubno ob Savinji ter ekipa B iz PD Rečica ob Savinji. Med najboljše v svoji kategoriji (F), zasedla je 2. mesto, se je uvrstila tudi družina Jelšnik iz Šmartnega ob Dreti, ki je prav tako tekmovala pod okriljem našega društva. Ekipa A1 se je v svoji kategoriji uvrstila na 12. mesto, ekipa E pa na 5. mesto.

Letošnji SPOT je potekal v znamenju 60-letnice planinskih orientacijskih tekmovanj v Sloveniji, organizirala so ga planinska društva Gorenjsko-dolenjske lige. Zelo zanimiv je tudi podatek, da je prvo tovrstno tekmovanje v Sloveniji potekalo leta 1955 ravno v Zgornji Savinjski dolini. Dvodnevnega tekmovanja, ki ga je v okviru I. zbora študentov planincev Jugoslavije organiziralo PD Univerze, se je udeležilo 17 ekip.

Vsem sodelujočim ekipam našega društva čestitamo in se jim zahvaljujemo za ves trud, ki so ga vložili v orientacijska tekmovanja v letošnjem letu.

Podrobnejše poročilo lahko preberete na tejle povezavi http://www.pzs.si/novice.php?pid=10165