V soboto, 27. junija se je 19 prekaljenih in novih gorolazcev kljub rahlo delikatni vremenski napovedi pogumno podalo na Kriško goro nad Tržičem in njen najvišji vrh, Tolsti vrh.

Pod vodstvom Vere in z zaščito Srečka so zagrizli v strmo pot, ki vodi iz vasi Križe do koče na Kriški gori. Kot vedno so poletno gaz disciplinirano utrjevala dekleta, moški del odprave si to pravico vzame predvsem pozimi, poleti pa rajši poplesuje za brhkimi deklinami in občuduje njihov klen korak.

Ko se je pot na grebenu položila, je bilo treba kar nekaj prilagajanja na zmanjšano strmino. Vse se je uredilo pri koči, kjer so si privezali dušo.

Pot so nadaljevali po razglednem grebenu. Na levo roko so občudovači Košuto in druge vršace, na desno stran Gorenjsko ravan,  v ozadju Julijce, pred nosom pa se jim je ves čas vabljivo razkazoval ponosni Storžič. Danes so se zadovoljili s Tolstim vrhom, višjim soimenjakom našega Krašiškega tisočaka.

Z vrha je sledil spust po širnih in strmih travnatih pobočjih, polnih travniškega cvetja, med katerim so kraljevsko žarele stotinje kranjskih lilij.

Ker sreča spremlja vse, ki verjamejo v lepo vreme na izletih našega društva, zlasti kadar jih vodita Vera in Srečo, se je ulilo šele po tem, ko so bili v varnem okrilju zavetišča v Gozdu.

Naj dodamo, da se je ulilo kot iz zelo velikega škafa. Na naših izletih boste mokri predvsem od “švica”, ne od dežja.