Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

V dneh letošnjih najvišjih temperatur nas je bilo 15 ljubiteljev gora odločenih, da si polepšamo konec tedna v dobri družbi in objemu prelepe narave, ki jo Strelovec zanesljivo vedno ponuja.

V nedeljo, 19. julija smo se odpeljali v Logarsko dolino, kjer smo pri hotelu Plesnik pustili naše avtomobile. Dokaj strma in ne preveč obhojena pot nas je najprej peljala do Plesnikove planine, kjer smo si ob čudovitih pogledih na okoliške dvatisočake privoščili prvo daljšo pavzo.

Strmo pobočje Strelovca smo nato prečili v smeri Logarske peči in se preko Icmanikove planine povzpeli na 1760 metrov visoki vrh. Po treh urah in pol hoje po hladnih severnih pobočjih Strelovca je na vrhu vročina v nas kar »puhnila«. Nedaleč od vrha smo si v senci košatih macesnovih krošenj privoščili daljši odmor z malico.

Pot nazaj nas je vodila v smeri Klemenče jame. Med prečenjem severnega pobočja Ut smo uživali v čudoviti naravi bujnega rastlinja in razglednici Kamniško Savinjskih Alp in Karavank. Pot nas je peljala tudi mimo najdebelejšega macesna v Sloveniji.

Zadnja naša postaja je bila Klemenča jama, kjer so nas v koči postregli s težko pričakovanimi osvežilnimi napitki. Ob treh popoldan smo se vrnili do svojih avtomobilov in se domov odpeljali z novo prijetno planinsko izkušnjo.