Vreme

Iz stare galerije

zaključek pohoda

Elektronska obvestila

Plan izletov 2018

  JANUAR
- TOLSTI VRH
- SMUČANJE
  FEBRUAR
- ŽAVCARJEV VRH
  MAREC
- BEVKOV VRH
  APRIL
- MIRNA GORA
- SARDINIJA - ITALIJA
  MAJ
- GOLI VRH
  JUNIJ
- DRUŽINSKI IZLET
   ZA VSE GENERACIJE
- DRAŠKI VRH
  JULIJ
- TURSKA GORA
  AVGUST
- MANGART
  SEPTEMBER
- SMREKOVEC-RADUHA
   (2 dni)
  OKTOBER
- IZLET V NEZNANO
- ROBIJEV POHOD
  NOVEMBER
- KRAŠKI ROB-SOČERGA
  DECEMBER
- OSTROVRHARJEVA POT

Bilten društva

V dneh letošnjih najvišjih temperatur nas je bilo 15 ljubiteljev gora odločenih, da si polepšamo konec tedna v dobri družbi in objemu prelepe narave, ki jo Strelovec zanesljivo vedno ponuja.

V nedeljo, 19. julija smo se odpeljali v Logarsko dolino, kjer smo pri hotelu Plesnik pustili naše avtomobile. Dokaj strma in ne preveč obhojena pot nas je najprej peljala do Plesnikove planine, kjer smo si ob čudovitih pogledih na okoliške dvatisočake privoščili prvo daljšo pavzo.

Strmo pobočje Strelovca smo nato prečili v smeri Logarske peči in se preko Icmanikove planine povzpeli na 1760 metrov visoki vrh. Po treh urah in pol hoje po hladnih severnih pobočjih Strelovca je na vrhu vročina v nas kar »puhnila«. Nedaleč od vrha smo si v senci košatih macesnovih krošenj privoščili daljši odmor z malico.

Pot nazaj nas je vodila v smeri Klemenče jame. Med prečenjem severnega pobočja Ut smo uživali v čudoviti naravi bujnega rastlinja in razglednici Kamniško Savinjskih Alp in Karavank. Pot nas je peljala tudi mimo najdebelejšega macesna v Sloveniji.

Zadnja naša postaja je bila Klemenča jama, kjer so nas v koči postregli s težko pričakovanimi osvežilnimi napitki. Ob treh popoldan smo se vrnili do svojih avtomobilov in se domov odpeljali z novo prijetno planinsko izkušnjo.

Brez komentarjev.