Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

Festival gorniškega filma Domžale bo razprostrl peruti tudi pri Igli in v Logarski dolini, s projekcijo nagrajenih filmov Vstaja v Dolini (Valley Uprising) in Vrh (The Summit).


Kje: Pod Iglo – Luče
Kdaj: v četrtek, 6. avgusta 2015, ob 21. uri
Kaj: ameriški film Vstaja v Dolini (90 min), ki je na 9. festivalu gorniškega filma Domžale prejel nagrado za najboljši alpinistični film
Organizatorja: Bife Igla in Društvo za gorsko kulturo
Dolina Yosemite je vedno privlačila raziskovalce in čudake, ki so se želeli umakniti materializmu in se podati v visoke, osamljene granitne stene. Skozi generacije plezalcev, skozi njihova rivalstva, zmage in tragedije, se je umetnost plezanja povzpela v neslutene višave. To je pripoved o pol stoletja trajajočem boju proti zakonom gravitacije, ki je bil obenem tudi boj proti zakonom družbe. Ustvarjalci filma so zgodovinskim dejstvom, zgodbam iz ozadja in intervjujem z nekaterimi ključnimi osebami dodali ravno pravšnjo mero drame in humorja, celotno pripoved pa začinili s kritičnim pogledom na ameriško družbo.

Kje: Hotel Plesnik – Logarska dolina (Kino pod zvezdami)
Kdaj: v petek, 7. avgusta 2015, ob 21. uri
Kaj: irski film Vrh (104 min), zmagovalni film 8. festivala gorniškega filma Domžale
Organizatorja: Plesnik, d.o.o. in Društvo za gorsko kulturo
Vrh je uravnotežena, nepristranska pripoved o alpinizmu in plezalskem življenju na eni in družinskem življenju na drugi strani, posneta po resničnih dogodkih, ki so se zgodili na enem najmogočnejših vrhov na svetu. Avgusta leta 2008 se je 24 plezalcev združilo v najvišjem višinskem taboru na gori K2. Oseminštirideset ur pozneje jih je enajst preprosto izginilo – gora jih je zbrisala z obličja Zemlje. Film poskuša pojasniti neverjetne dogodke in razkriva skrivnostnega možaka po imenu Ger McDonnel, ki se je tisti čas soočal s srce parajočo dilemo. Na poti je namreč naletel na tri plezalce, ki so se zapletli v vrvi in ostali na milost in nemilost prepuščeni gori – in njemu.

Vljudno vabljeni!Brez komentarjev.