Vabimo na enodnevni planinski izlet na Vrbanove špice (2299 m, 2408 m), ki bo v soboto, 22. avgusta 2015. Odhod avtobusa ob 3.00. Vodja izleta bo Bojan Golob.

Zaradi napovedi slabega vremena je bil načrtovani dvodnevni izlet na Cmir in na Vrbanove Špice odpovedan. Nadomestili ga bomo z enodnevnim izletom na Vrbanove špice. Potrebne so nove prijave.

CILJNA SKUPINA: izkušeni, ustrezno pripravljeni in primerno opremljeni planinci. Ni za vrtoglave.

POT IZLETA: Kot – Vrbanove špice – Staničev dom –  Kot.

DAN: sobota, 22. avgust 2015.

ZBOR IN ODHOD: pred planinsko sobo, ob 3.00 uri.

ZAHTEVNOST: zelo zahtevna označena planinska pot.

ČAS HOJE: 8 ur.

VIŠINSKA RAZLIKA (neto): Z 950 metrov se bomo povzpeli na 2408 metrov.

PREDVIDEN POVRATEK: v večernih urah.

OPREMA: čelada, plezalni pas in samovarovalni komplet, težki planinski čevlji in druga oprema za visokogorje (zaščitna oblačila, kapa, rokavice), palice, zaščita pred soncem, svetilka.

HRANA IN PIJAČA: iz nahrbtnika. V koči možnost toplega obroka ter nakupa pitne vode.

STROŠKI: avtobusni prevoz: 15 €.

VODNIK: Bojan Golob.

PRIJAVE IN INFORMACIJE: Bojan, po 16. uri,  (tel.: 03 58 34 03903 58 34 039 ali GSM: 031 393 483031 393 483 ) do 19. avgusta 2015 oziroma do zasedenosti avtobusa (16 oseb).

OPOZORILO: izleta se lahko udeležijo samo člani s plačano članarino PZS za leto 2015 (izkaznico morate imeti s seboj) in z zahtevano obvezno opremo!

IZPOSOJA OPREME: Društvo ima na voljo 5 čelad in 2 pasa ter samovarovalna kompleta. Možnost izposoje je tudi v trgovinah Iglu šport.

PODROBNOSTI IZLETA:

Z avtobusom se bomo pripeljali do Lengarjevega rovta (950 m)v dolini Kot.

Od tam sledi vzpon po markirani poti proti Domu Valentina Staniča. Po dveh urah hoje bomo pri Debelem kamnu (velik balvan), kjer se od glavne poti odcepi pot za Spodnjo (2299 m) in Visoko Vrbanovo špico (2408 m). Povzpeli se bomo na oba vrhova (2 uri). Ta pot spada med najdrznejše in najslikovitejše v naših gorah!

Sledil bo spust proti Domu Valentina Staniča (2332 m) (0,5 ure), kjer bomo imeli daljši odmor za osvežitev in okrepčilo. V dolino Kot se bomo vrnili po markirani poti pod Vrbanovimi Špicami nazaj do Lengarjevega rovta (3 ure), kjer nas bo čakal avtobus. Povratek v Nazarje v večernem času.