Vreme

Iz stare galerije

Počakajte še nas

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

Tudi letos smo se z učenci višje stopnje odpravili na večdnevni planinski izlet. Tokrat smo se štiri dni potepali po Julijskih Alpah – od Vogla do Krna.

Pot smo začeli v ponedeljek, 11. avgusta v Šmartnem ob Paki. Z vlakom smo se odpravili do Bohinjske Bistrice, od tam z avtobusom do nihalke za smučišče Vogel. Na Orlovi glavi smo pričakali sončni zahod in noč.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili proti Komni. Pot nas je vodila preko Šije in Vogla. Po krajšem počitku na vrhu Vogla, od koder se vidi na vse strani, smo nadaljevali pot proti Komni, kjer smo prenočili.

V sredo je bil naš cilj Krn. Spotoma smo se z Bogatinskega sedla povzpeli še na Mali Bogatin. Nato smo se spustili do Krnskih jezer, kjer smo si nabrali energije in uživali v razgledu na jezero. Zatem je sledil vzpon do Gomiščkovega zavetišča na Krnu. Za vzpon na vrh, ki je le 10 minut pod vrhom nam je zmanjkalo »časa«.

Na vrhu smo stali naslednje jutro. S Krna smo se spustili do planine Kuhinja. Tam nas je čakal prevoz do Soče, kjer se je začela naša zadnja pustolovščina – rafting.

Po ohladitvi v hladni Soči smo se polni vtisov o doživetem odpravili domov. Na izletu smo vsi uživali in se dogovorili za naslednjega.

Izlet sta vodila mlada pripravnika za planinska vodnika PZS, Patricija in Marcel pod mentorstvom izkušene vodnice Kaje Čeh.

Brez komentarjev.