Plan izletov 2020

November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

Tudi letos smo se z učenci višje stopnje odpravili na večdnevni planinski izlet. Tokrat smo se štiri dni potepali po Julijskih Alpah – od Vogla do Krna.

Pot smo začeli v ponedeljek, 11. avgusta v Šmartnem ob Paki. Z vlakom smo se odpravili do Bohinjske Bistrice, od tam z avtobusom do nihalke za smučišče Vogel. Na Orlovi glavi smo pričakali sončni zahod in noč.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili proti Komni. Pot nas je vodila preko Šije in Vogla. Po krajšem počitku na vrhu Vogla, od koder se vidi na vse strani, smo nadaljevali pot proti Komni, kjer smo prenočili.

V sredo je bil naš cilj Krn. Spotoma smo se z Bogatinskega sedla povzpeli še na Mali Bogatin. Nato smo se spustili do Krnskih jezer, kjer smo si nabrali energije in uživali v razgledu na jezero. Zatem je sledil vzpon do Gomiščkovega zavetišča na Krnu. Za vzpon na vrh, ki je le 10 minut pod vrhom nam je zmanjkalo »časa«.

Na vrhu smo stali naslednje jutro. S Krna smo se spustili do planine Kuhinja. Tam nas je čakal prevoz do Soče, kjer se je začela naša zadnja pustolovščina – rafting.

Po ohladitvi v hladni Soči smo se polni vtisov o doživetem odpravili domov. Na izletu smo vsi uživali in se dogovorili za naslednjega.

Izlet sta vodila mlada pripravnika za planinska vodnika PZS, Patricija in Marcel pod mentorstvom izkušene vodnice Kaje Čeh.