Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

Tako kot prejšnja leta smo se tudi letos udeležili srečanja – udeležencev potovanj, ki jih organizira TA Balkanika. Tokratno srečanje so pripravili v Lendavskih goricah.

Po kozarčku dobrodošlice smo se iz kraja Dolina odpravili na naš pohod po slikovitih obronkih goric. Njihova sončna lega in ugodna klima omogoča pridelavo zelo kvalitetnih belih vin, katere smo tudi poskusili v hiši vina Cuk. Tukaj je bila tudi najvišja točka našega pohoda in Lendavskih goric »Piramida« 327 mnv.

Pot smo nadaljevali do »Vinariuma«, pred kratkim odprtega 53,5 metrov visokega razglednega stolpa, najvišjega tovrstnega v Sloveniji. Z vrha stolpa se je nam kljub malo slabšemu vremenu ponudil lep pogled na štiri države. Stolp predstavlja nekakšno točko povezovanja lokalnih vinogradnikov, kar naj bi v ta konec države privabilo številne turiste.

Po krajšem postanku smo pot nadaljevali do cerkvice Sv. Trojice z mumijo Mihaela Hadika. Tukaj nam je lokalna vodička razložila zgodovino cerkvice in mumije, ki so jo povezali s številnimi legendami.

Srečanje smo, kot je že v navadi, zaključili z večerjo ob zvokih domače glasbe, se poveselili, zaplesali…
Kljub malo slabšemu vremenu smo v dobri družbi preživeli lep jesenski dan.