V okviru praznovanja mednarodnega dneva gora, 11. decembra, vas vabimo na predstavitev monografije SLOVENSKE GORE V OBJEKTIVU LETNIH ČASOV. Dogodek bo v torek, 8. decembra 2015, ob 18. uri, v Galeriji Knjižnice Mozirje.

Svoja razmišljanja o gorah in nastanku knjige bo z nami delila soavtorica monografije, Marjeta Keršič Svetel, zgodovinarka in etnologinja.

Z gostjo se bo pogovarjal Marijan Denša, varuh gorske narave pri Planinskem društvu Nazarje.

Marjeta Keršič Svetel goram in skrbi zanje posveča veliko svojega časa. Je podpredsednica mednarodne Zveze za varstvo Alp CIPRA, publicistka, avtorica oddaje GORE IN LJUDJE, predavateljica in naravovarstvenica. V knjigi Slovenske gore v objektivu letnih časov z bralcem deli svoje občutke o pomladi v gorah.

S tokratnim dogodkom se Knjižnica Mozirje in Planinsko društvo Nazarje pridružujeta pobudi Nemškega predsedstva Alpske konvencije 2015-2016 za promocijo Mednarodnega dneva gora 2015, 11. decembra – BRATI GORE.

Cilj iniciative je promocija moderne alpske literature in alpske kulture, ki predstavljata pomemben del Alp, kot jih poznamo.

VABILO: SLOVENSKE GORE V OBJEKTIVU LETNIH ČASOV