Letno srečanje aktivistov PD Nazarje, ki smo ga izvedli prvi petek decembra, je imelo delovni, svečani, informativno-izobraževalni in družabni del.

V prvem delu smo pregledali letošnje opravljeno delo. Opravili smo vse načrtovane izlete in druge aktivnosti (planinska šola, …) ter postorili marsikaj okoli Farbance.

Prav na ta dan je svoj 90. rojstni dan praznoval tudi naš najstarejši član, Franc Grudnik, ki je še vedno aktiven pohodnik in tudi planinec. Seveda je z leti postal malo bolj izbirčen in si izbira svojim letom primerne izlete – letos se je pridružil društvenemu izletu na Šance. Spomnili smo se ga s skromnim darilom in ga obdarovali s sštevilnimi prisrčnimi željami za še mnoga zdrava in klena leta.

Zatem nam je Igor Gruber predpremierno predstavil svoj projekt “Via Alpina – direkt”, v katerem je v enem zamahu, v 107 povezanih dneh prehodil rdečo različico te vezne poti skozi alpski lok. Vsekakor občudovanja vreden podvig.

Na koncu smo še marsikatero rekli in razdrli v neformalnem druženju.

foto: Tatiana