Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

V nedeljo, 20.decembra 2015 smo se nazarski planinci odpravili na planinski izlet v Slovenske gorice.

Z avtobusom smo se odpeljali v Sakušak, kjer se je leta 1862 rodil znameniti izumitelj Janez Puh, nemško Johann Puch.

Tu so nas pričakali planinski prijatelji – družina Čeh – s še toplimi domačimi buhteljni in vročim čajem.

Ogledali smo si Puhov muzej in odšli do razglednega stolpa na Gomili. Gomila je najvišji vrh vzhodnega dela Slovenskih goric. Kot zanimivost naj povemo, da je s 352 metri nadmorske višine ta vrh le nekaj metrov višji, kot so Nazarje – nadmorska višina Nazarij ob sotočju Savinje in Drete je 339 metrov.

Nekaj udeležencev se je povzpelo na 18 m visok kovinski razgledni stolp. Megla nam je na žalost preprečila razgled po Slovenskih goricah.

Od tam smo se odpravili do Bioterm Mala Nedelja, kjer smo naš izlet zaključili s kosilom, nato smo se odpravili proti domu.

Čeprav nam je ves čas nagajala gosta megla, je bil izlet zanimiv in poučen, pot je bila lahka in primerna za vse. Izleta se je udeležilo 20 planincev.