Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

Mednarodni dan gora smo člani PD Nazarje lani obeležili kar dvakrat. Poleg tradicionalne foto razstave smo v sodelovanju s Knjižnico Mozirje v njeni galeriji pripravili kulturni večer in se tako še enkrat pridružili akciji BRATI GORE.

Na pobudo Knjižnice Mozirje smo na klepet povabili Marjeto Keršič Svetel, znano avtorico izredno priljubljene televizijske oddaje GORE IN LJUDJE ter naravoslovnega fotografa z Ljubnega ob Savinji, Milana Cerarja. Oba sta kot avtorja sodelovala pri nastanku čudovite fotografske monografije SLOVENSKE GORE V OBJEKTiVU LETNIH ČASOV. Marjeta Keršič Svetel je prispevala besedilo za poglavje pomlad, Milan Cerar pa nekaj izvrstnih fotografij.

O nastajanju knjige in njunem odnosu do gorskega sveta od rane mladosti do zrelih letih se je pogovarjal  Marijan Denša. Njuno pripovedovanje je popestrila knjižničarka Mateja Ugovšek z branjem pesmi vrhunskega alpinista Iztoka Tomazina, ki je v monografiji opisal doživljanje gora pozimi.

Na koncu so si obiskovalci večera ogledali projekcijo izbranih fotogerafij Milana Cerarja ter gostoma postavili kopico vprašanj, na katera sta rada odgovorila.

Poročilo in zanimivo fotogalerijo o dogodku si lahko ogledate tudi na FB strani Knjižnice Mozirje.

Foto: Ciril Sem

Brez komentarjev.