V sredo, 27. januarja smo na planinskem večeru gostili dr. Petra Skoberneta, vrhunskega strokovnjaka za varstvo narave. Predstavil nam je  Triglavski narodni park, naš edini narodni park.

Na zanimiv način je prikazal njegove osnovne značilnosti, nas popeljal v zgodovino in predstavil njegove zametke, očeta, mamo in botre, njegovo rojstvo ter rast in razvoj. Danes je park eno najbolj razpoznavnih in obiskanih območij Slovenije. Spada med najstarejše evropske parke. Zajema 4 % državne površine. Proti koncu predavanja je predstavil še nekaj naravnih znamenitosti in zanimivosti v parku, tudi tistih manj znanih.

Predavatelja so prišli poslušat tudi naši planinski prijatelji iz okoliških planinskih društev, kar gotovo govori o privlačnosti sredinega predavanja za planinsko občinstvo.

Naslednje predavanje bo potopisno predavanje dr. Marte Svetina Veder o Japonski in njenem vzponu na najvišjo japonsko goro Fujisan (Fuji Jama).

Več o tem na spletni strani Planinskega društva Nazarje.
Vljudno vabljeni!