Krenemo v soboto, 20. februarja 2016, ob 6.30. Zbrali se bomo na parkirišču pred trgovino Tuš v Nazarjah.

Obsežna in krajinsko nadvse privlačna visokogorska planota v vzhodnem delu Savinjskih Alp. Dleskovška planota se razprostira od gozdnega rezervata Poljšak na vzhodu, do Vršičev in Presedljaja na zahodu. Tu so značilni kopasti vrhovi Velikega vrha, Dleskovca, Deske in drugih. Med njimi je kotanjast svet, ki je ponekod vrtačast, porasel z rušjem in težko prehoden. Drugje so gladke doline in uvale, ki so jih izkoristili za planinske pašnike: Dolga Trata, Korošica, Vodotočne. S planote je izjemen pogled na vrhova Ojstrice in Planjave.

Naveden opis Dleskovške planote nekako ne sodi v ta letni čas, ampak trenutne razmere kažejo, da so razmere blizu zgoraj navedenemu opisu. Ampak že jutri je lahko popolnoma drugače.

Traso in dolžino prehojene poti po tej planoti bomo prilagodili trenutnim razmeram, ki bodo ta dan, ter znanju in sposobnostim udeležencev.

Čas hoje: 4 -5 ur.
Oprema: Zimska oprema (gamaše, palice, krplje – odvisno od snežnih razmer)
Zahtevnost: Lahka zimska tura

Malica in pijača iz nahrbtnika, možnost toplega obroka po zaključku ture na eni izmed turističnih kmetij v bližnji okolici.

Vse podrobnosti in informacije ob prijavi na 041 793 683 ali marjan.ostruh@siol.net. Prijave sprejemamo do četrtka, 18.2.2016, oziroma do zasedbe mest.
Planinski pozdrav!