Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2018

  JANUAR
- TOLSTI VRH
- SMUČANJE
  FEBRUAR
- ŽAVCARJEV VRH
  MAREC
- BEVKOV VRH
  APRIL
- MIRNA GORA
- SARDINIJA - ITALIJA
  MAJ
- GOLI VRH
  JUNIJ
- DRUŽINSKI IZLET
   ZA VSE GENERACIJE
- DRAŠKI VRH
  JULIJ
- TURSKA GORA
  AVGUST
- MANGART
  SEPTEMBER
- SMREKOVEC-RADUHA
   (2 dni)
  OKTOBER
- IZLET V NEZNANO
- ROBIJEV POHOD
  NOVEMBER
- KRAŠKI ROB-SOČERGA
  DECEMBER
- OSTROVRHARJEVA POT

Bilten društva

V soboto, 12. marca, smo zbrani planinci PD Nazarje izvedli izlet po Koroškem. V Radljah sta se nam pridružila prijatelja Simona in Vinko iz Vuhreda, ki sta nas po poti seznanila z znamenitostimi na tem pohodu.

Pripeljali smo se do Radlpassa (674 m), mejnega prehoda nad Radljami ob Dravi, kjer smo pričeli naš pohod. Markacije so nas vodile po slovensko-avstrijski meji, občudovali smo lepo označeno pot, ptičje hiške na drevju, lepo rastje gozdov …

Na avstrijski strani smo si ogledali zelo lepo urejeno neoskrbovano planinsko kočo Kapunarhiite, nato pa smo odšli do Kapunarja (1.051 m) in nadaljevali do karavle pod Kapunarjem (1.050 m), tu smo dobili žig za KPP. Občudovali smo lep razgled na Dravsko dolino, Pohorje ter kozjaške kmetije.

Nadaljevali smo po cesti do prve domačije kmeta Buzenika, kjer nas je domačica postregla s pijačo in pecivom, nato nas je pospremila do lepe obnovljene cerkve sv. Urbana, jo odklenila, da smo si jo ogledali in pot nadaljevali mimo kmetij.

Vseskozi so bili razgledi na bližnja pobočja Kaple in Remšnika, kjer smo pridobili še en žig. Izlet smo zaključili s toplo malico pri gostišču Erjavec, nakar smo se odpeljali proti domu. 24 pohodnikov je tako zaključilo izlet z vožnjo proti domu.

Brez komentarjev.