Na pred tedni odpovedano zimsko turo na Dleskovško planoto se bomo odpravili v ponedeljek, 28. marca 2016 ob 7. uri s parkirišča pred planinsko sobo (pri trgovini Tuš v Nazarjah).

Traso in dolžino prehojene poti po tej planoti bomo prilagodili snežnim in vremenskim razmeram tega dne, ter znanju in sposobnostim udeležencev.

Čas hoje : 4-5 ur.

Zahtevnost: Lahka zimska tura

Oprema: Zimska oprema (kapa, rokavice, gamaše, palice, krplje – odvisno od snežnih razmer, zaščita pred soncem).

Malica in pijača iz nahrbtnika.

Prevoz v lastni režiji.

Prijave do petka 25. 3. 2016 do 18. ure zvečer.

Vse podrobnosti in informacije ob prijavi: Marjan Ostruh na 041 793 683 ali marjan.ostruh@siol.net

Dleskovška planota ali Veža je obsežna in krajinsko nadvse privlačna visokogorska planota v vzhodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. Razprostira se od gozdnega rezervata Poljšak na vzhodu do Vršičev in Presedljaja na zahodu.

Tu so značilni kopasti vrhovi Velikega vrha, Dleskovca, Deske in drugih. Med njimi je kotanjast in vrtačast svet, porasel z rušjem in zato težko prehoden. Drugje so gladke doline in uvale, ki so jih izkoristili za planinske pašnike: Polšak, Dolga Trata, Ravne, Podvežak, Korošica, Vodotočje, vrh Deske, Lastovka, vrh Velikega vrha, …

S planote je izjemen pogled na Ojstrico in Planjavo ter širom Slovenije, vse do Triglava in Snežnika.

Čeprav je v dolini pomlad v polnem razmahu, je v gorah še obilo snega!