Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2018

  JANUAR
- TOLSTI VRH
- SMUČANJE
  FEBRUAR
- ŽAVCARJEV VRH
  MAREC
- BEVKOV VRH
  APRIL
- MIRNA GORA
- SARDINIJA - ITALIJA
  MAJ
- GOLI VRH
  JUNIJ
- DRUŽINSKI IZLET
   ZA VSE GENERACIJE
- DRAŠKI VRH
  JULIJ
- TURSKA GORA
  AVGUST
- MANGART
  SEPTEMBER
- SMREKOVEC-RADUHA
   (2 dni)
  OKTOBER
- IZLET V NEZNANO
- ROBIJEV POHOD
  NOVEMBER
- KRAŠKI ROB-SOČERGA
  DECEMBER
- OSTROVRHARJEVA POT

Bilten društva

PD Nazarje je na velikonočni ponedeljek organiziralo planinsko turo na Dleskovško planoto. Sprva je bila  je bila planirana v februarju, vendar je tedaj odpadla zaradi neugodnih vremenskih razmer.

Če  smo v februarju tarnali zaradi zelene zime, je bilo tokrat ravno obratno. Zaradi oblice snega v višjih predelih smo se odločil, da vrhove Dleskovške planote opazujemo s planine Ravne, ki leži na JV robu planote.

Cesta , ki vodi do planine, je bila zvožena od motornih sani, tako da ni bilo potrebno gaziti snega. Od pastirskega stanu smo se vzpeli na najvišjo točko planine, od kodre se razteza pogled na celotno Zg. Savinjsko dolino. Pri pastirski koči smo se lahko nekaj trenutkov predali sončnim žarkom, ki so se uspeli prebiti skozi oblake.

Nameravali smo se podati še proti planini Vodole, vendar so nas težki oblaki in snežne plohe pregnali nazaj proti dolini. Do kmetije Planinšek smo prispeli tik preden so oblaki povsem ovili vrhove, tako da smo najlepši del dneva dobro izkoristili.

V toplini domačije smo se okrepčali in malo pokramljali ter se nato odpravili proti domu, še na kakšen košček velikonočnih dobrot.

Brez komentarjev.