Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

PD Nazarje je na velikonočni ponedeljek organiziralo planinsko turo na Dleskovško planoto. Sprva je bila  je bila planirana v februarju, vendar je tedaj odpadla zaradi neugodnih vremenskih razmer.

Če  smo v februarju tarnali zaradi zelene zime, je bilo tokrat ravno obratno. Zaradi oblice snega v višjih predelih smo se odločil, da vrhove Dleskovške planote opazujemo s planine Ravne, ki leži na JV robu planote.

Cesta , ki vodi do planine, je bila zvožena od motornih sani, tako da ni bilo potrebno gaziti snega. Od pastirskega stanu smo se vzpeli na najvišjo točko planine, od kodre se razteza pogled na celotno Zg. Savinjsko dolino. Pri pastirski koči smo se lahko nekaj trenutkov predali sončnim žarkom, ki so se uspeli prebiti skozi oblake.

Nameravali smo se podati še proti planini Vodole, vendar so nas težki oblaki in snežne plohe pregnali nazaj proti dolini. Do kmetije Planinšek smo prispeli tik preden so oblaki povsem ovili vrhove, tako da smo najlepši del dneva dobro izkoristili.

V toplini domačije smo se okrepčali in malo pokramljali ter se nato odpravili proti domu, še na kakšen košček velikonočnih dobrot.

Brez komentarjev.