PD Nazarje je na velikonočni ponedeljek organiziralo planinsko turo na Dleskovško planoto. Sprva je bila  je bila planirana v februarju, vendar je tedaj odpadla zaradi neugodnih vremenskih razmer.

Če  smo v februarju tarnali zaradi zelene zime, je bilo tokrat ravno obratno. Zaradi oblice snega v višjih predelih smo se odločil, da vrhove Dleskovške planote opazujemo s planine Ravne, ki leži na JV robu planote.

Cesta , ki vodi do planine, je bila zvožena od motornih sani, tako da ni bilo potrebno gaziti snega. Od pastirskega stanu smo se vzpeli na najvišjo točko planine, od kodre se razteza pogled na celotno Zg. Savinjsko dolino. Pri pastirski koči smo se lahko nekaj trenutkov predali sončnim žarkom, ki so se uspeli prebiti skozi oblake.

Nameravali smo se podati še proti planini Vodole, vendar so nas težki oblaki in snežne plohe pregnali nazaj proti dolini. Do kmetije Planinšek smo prispeli tik preden so oblaki povsem ovili vrhove, tako da smo najlepši del dneva dobro izkoristili.

V toplini domačije smo se okrepčali in malo pokramljali ter se nato odpravili proti domu, še na kakšen košček velikonočnih dobrot.