V nedeljo, 18. marca popoldan, smo se člani našega planinskega društva zbrali na Farbanci, na podelitvi priznanj in nagrad najboljšim kolesarjem in pohodnikom v lanskoletni akciji Kolesar – pohodnik. Številke kažejo, da akcija postaja vedno bolj priljubljena, prav tako pa so sodelujoči vedno bolj vztrajni v nabiranju števila vzponov na društveno kočo Farbanco.

V lanskem letu so člani društva zbrali rekordnih 4041 vzponov, kar je zelo velik napredek v primerjavi z letom poprej, ko je bilo vzponov 2418. Leto 2011 pa je bilo rekordno tudi po številu zbranih vzponov s strani zmagovalca med pohodniki. To je bil Branko Andrejevc, ki se je na Farbanco povzpel 111-krat. Tudi kolesarji so v lanskem letu dali vse od sebe in se na društveno kočo povzpeli kar 609-krat (v letu 2010 je bilo vzponov 363). K lepi statistiki akcije vsako leto bolj pripomorejo tudi mladi planinci, ki pridno sledijo svojim staršem in dosegajo vedno lepše rezultate.

Najbolj vztrajni pohodniki in kolesarji so si seveda prislužili lepe praktične nagrade, najbolj pa so bili veseli bučnega aplavza in številnih čestitk vseh zbranih na podelitvi.

Pohodniki
1. mesto Branko Andrejevc 111 vzponov