Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2018

  JANUAR
- TOLSTI VRH
- SMUČANJE
  FEBRUAR
- ŽAVCARJEV VRH
  MAREC
- BEVKOV VRH
  APRIL
- MIRNA GORA
- SARDINIJA - ITALIJA
  MAJ
- GOLI VRH
  JUNIJ
- DRUŽINSKI IZLET
   ZA VSE GENERACIJE
- DRAŠKI VRH
  JULIJ
- TURSKA GORA
  AVGUST
- MANGART
  SEPTEMBER
- SMREKOVEC-RADUHA
   (2 dni)
  OKTOBER
- IZLET V NEZNANO
- ROBIJEV POHOD
  NOVEMBER
- KRAŠKI ROB-SOČERGA
  DECEMBER
- OSTROVRHARJEVA POT

Bilten društva

Naše društvo je v soboto zelo aktivno sodelovalo na letnem srečanju slovenskih planincev, ki je bilo letos pri Mozirski koči na Golteh.

Slovenski planinci že 30 let pripravljajo dan slovenskih planincev, letno srečanje obiskovalcev gorskega sveta. Že pet let ga PZS imenuje “Dan slovenskih planinskih doživetij”. Letošnjega se je po besedah organizatorja udeležilo 2000 obiskovalcev iz številnih PD po vsej Sloveniji.

Na prireditvenem prostoru smo imeli dve stojnici. Na prvi smo predstavili delovanje našega društva in turistčno ponudbo občine Nazarje, med drugim tudi letošnjo osrednjo turistično prireditev v občini.

Na drugi smo skupaj s Komisijo za varstvo gorske narave pri PZS in odborom za VGN pri Savinjskem MDO PD izvedli “Veselo planinsko šolo” za najmlajše in vse ostale mlade planince. Na njej smo skozi igro in tudi resno delo predstavili otrokom, njihovim staršem in drugim planincem pomen in namen varstva gorske narave.

Ob 10. uri so planinski vodniki Lucija, Vera, Marjan in Sandi prevzeli “komando” nad več kot 100 pohodniki, ki so se v njihovem varstvu podali na naravovarstveni pohod po krožni sprehajalni poti, imenovani “Pot po Golteh”. Na poti so ob pomoči varuha gorske narave Marijana predstavili naravne in kulturne značilnosti tega območja in naravovarstveno problematiko.

Tudi mladinski odsek ni stal križem rok. Marcel je kot izkušen maček sodeloval pri izvedbi “Lova za zakladom”, šaljivega orientacijskega tekmovanja za mladino.

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani PZS.

Brez komentarjev.