Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

Odšli smo v dežju, vrnili smo se skoraj v dežju, vmes pa je bilo vroče, vroče …

Sonce, morje, vročina in dobra ter vesela družba so bili značilnosti letošnjega planinskega potepanja PD Nazarje po otoku Visu in njegovih naravnih ter kulturno-zgodovinskih znamenitosti.

Prelazili smo skoraj polovico otoka, povzpeli smo se na skoraj najvišjo točko otoka (564 m), najvišji vrh (Hum, 587 m) še vedno zaseda vojska, obiskali planinski dom, enega od dveh na jadranskih otokih, si ogledali mesti Vis in Komiža in številne ostanke nekdanjih vojaških objektov.

Poleg tega smo se namakali in plavali v prijetno toplem in čistem morju, peli, plesali in pili veliko vode, saj je bilo treba nadomestiti izgubljeno tekočino, ki smo jo izgubili zaradi vročine in napornih pohodov.

Z ladjico, na kateri nam je lastnik pripravil zanimiv zgodovinsko-geografsko-kulturno-gastronomsko-zabavni program, smo se odpeljali na sosednji otok Biševo, kjer smo si ogledali znamenito Modro votlino (Modra špilja), eno zanimivejših hrvaških naravnih znamenitosti. Otok smo seveda tudi prekoračili, zato je bilo kopanje v zalivu Porat toliko bolj prijetno.

Na pohodih nas je vodil domačin Nikša, kar je dalo našemu potepanju dodano vrednost, saj smo tako iz prve roke izvedeli marsikaj zanimivega, česar v turističnih vodnikih in v knjigah ne bi našli.

Za vse sta skrbela in odlično poskrbela Renato in Sandi, na avtobusu se je trudil kletar Jure.

Foto: Helena in Marijan Denša ter Zora Štrucl

Brez komentarjev.