Pretekli vikend, 20. in 21. 04. 2012, smo se najmlajši planinci, od 1. do 3. razreda, znova podali na Farbanco. To je dogodek, ki ga težko pričakujemo. Nestrpni smo bili predvsem prvošolčki, saj smo se nekateri prvič podali v svet brez mame in ata.

Vremenska napoved je bila – dež, plohe. Opremili smo se za vse vremenske razmere in v poznih deževnih popoldanskih urah smo se zbrali na Farbanci. Bilo nas je 17 in še Vanja, Martina, Stanka, Dušan in Jure. Medtem, ko smo se namestili po sobah, je dež prenehal padati. Pridružili so se nam še Patricija, Marcel in predsednik društva Marjan. Po urici druženja z mladima vodnikoma, smo se odpravili na pohod proti Golim vrtačam. V prijetnem klepetanju je pot tja in nazaj minila »kot bi mignil«, a je bila ura že pozna, ko smo se vrnili v dom. Večerja, planinski krst in spanje.

Sobotno jutro nas je pozdravilo s sončnimi žarki, ki so se tu in tam sramežljivo skrili za oblake.
V našo družbo sta prišla vodnika Martin in Franci. Odpravili smo se proti križu na Čreti. Pot je bila zanimiva. Spoznavali smo zanimivosti gozda. Orientirali smo se po markacijah, kompasu, mahu, letnicah na deblu. Pri križu smo opazovali Vransko z okolico. Naš cilj smo zaradi črnih oblakov, ki so nam pretili z dežjem, hitro zapustili. Aprilsko vreme se je hitro spremenilo in do Farbance smo prišli v soncu. Da ne pozabimo, poskrbeli smo tudi za odpadke, ki so jih odvrgli ljudje, ki jim ni mar za čisto okolje. Nam je, saj radi uživamo v naravi, na planinskih poteh.

Povemo vam, da je čas prehitro minil. Niti bunkerja nismo mogli dokončati, saj so takoj po kosilu prišli starši in naše veselo in prijetno druženje je bilo zaključeno.

Na Farbanco še pridemo, s starši, z učiteljico in kmalu že sami, saj čas tako hitro beži in kmalu bomo odrasli in takrat se bomo spominjali naših otroških druženj na Farbanci.

Za planinski krožek Martina Zakrajšek