V času prvomajskih praznikov so po vsej dolini potekale številne prireditve s katerimi smo počastili praznik dela. Tudi naše planinsko društvo se je seveda pridružilo praznovanju in je organiziralo ali vsaj sodelovalo pri pripravi različnih dogodkov.

Kresovanje na Farbanci
Tako smo 30. aprila zvečer na Farbanci prižgali simbolični kres in se ob njem greli pozno v večer. Ker je bila zbrana prijetna družba in je druženje popestril zvok harmonike, bo tudi tokratno kresovanje gotovo vsem ostalo v lepem spominu.

Prvomajski pohod na Čreto
Tisti, ki jih kresovanje ni preveč utrudilo, so se naslednje jutro, na 1. maja, zbrali na Lazah nad Kokarjah, kjer je bilo zbirno mesto za prvomajski pohod na Čreto. Pri organizaciji pohoda je poleg društev krajevne skupnosti Kokarje sodelovalo tudi naše društvo. Pohoda, ki je potekal v čudovitem vremenu, se je udeležilo preko sto ljubiteljev narave. Na Čreti, ob spomeniku padlim v NOB, so otroci OŠ Nazarje pripravili krajši kulturni program, zbrane pa sta pozdravila tudi županja občine Nazarje Majda Podkrižnik in župan občine Vransko Franc Sušnik.
Poleg organizatorjev so za dobro počutje pohodnikov poskrbeli prijazni domačini, oskrbniki planinskega doma na Čreti, dežurni na Farbanci, ter seveda vsi, ki so pomagali pri pripravi in strežbi malice ob povratku pohodnikov na Laze.

2. hitrostni vzpon na Farbanco
Za najbolj vztrajne je naše planinsko društvo zadnji praznični dan, 2. maja, pripravilo 2. hitrostni vzpon na Farbanco. Udeležilo se ga je okoli 20 energije polnih tekačev, ki so se v starostnih kategorijah pomerili v vzponu po markirani planinski poti na Farbanco. Skupinski start je bil v Potoku, na cilju pa so vse tekače pričakali navdušeni navijači. Absolutni zmagovalec tekmovanja je bil Jože Polčnik, ki je Farbanco dosegel v samo 14,17 minutah.

Rezultati 2. hitrostnega vzpona na Farbanco

Kategorija nad 50 let. – moški