Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

Več kot 40 udeležencev se je 3. junija udeležilo naravovarstveno-planinskega izleta za vse generacije po Poti Triglavske Bistrice v dolini Vrata.

Najmlajši in malo manj mladi so spoznavali ter občudovali lepote in zanimivosti doline Vrata: slap Peričnik, konglomeratne Galerije (Lope), strugo reke Bistrice ter njeno delovanje skozi čas in danes, vodne izvire sredi gozdov, grbinaste travnike, pisano alpsko floro in tudi del favne (enega polža so skoraj pohodili), ter nenazadnje vršace nad dolino s Triglavom na čelu, čeprav so se le ti pogosto skrivali za koprenastimi oblaki.

Izlet je vodila varuhinja gorske narave Alja, ki je nadobudnim mladim planincem pokazala tudi domovanja škratov in vil, predstavila, kaj je v gozdu v tem času užitno in okusno, ter razložila, zakaj je voda v gozdu pitna in zakaj so nekateri kamni okrogli in drugi robati …

Za najmlajše sta poleg staršev skrbeli mentorici planinskih skupin Manica in Marjana. Starejši mladi so poskrbeli sami zase. Da je izlet potekal varno in zanesljivo, sta poskrbela planinska vodnika Bojan in Marjan.

Brez komentarjev.