Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

Tudi letos se je mladinski odsek planinskega društva Nazarje pridružil planinskemu društvu Šentjošt na taboru, ki je potekal od 17. 7. do 22. 7. 2017 na Dovjem pri Mojstrani.

Osvojili smo kar nekaj vrhov, in sicer Dovško Babo, Tromejo, Rutarski Vršič nad Martuljškimi slapovi, Jerebikovec, Macesnovec …

Poleg naštetih je najbolj pridnim uspelo osvojiti tudi vrh Triglava, kjer smo štiri mlade planince PD Nazarje okronali za taprave državljane Slovenije.

Pot na Triglav smo začeli zgodaj zjutraj v Vratih ter nato nadaljevali pot čez Prag do Kredarice. Po krajšem odmoru smo se čez Mali Triglav povzpeli na sam vrh Triglava. Pot nas je nazaj vodila preko Planike v dolino Krme, kjer nas je že čakal prevoz. Prijetno utrujeni smo se okoli 17. ure vrnili v tabor. Bravo fantje in punce!

Poleg vseh tur, ki smo si jih zadali in tudi prehodili, smo se veliko zabavali, igrali nogomet, plezali, imeli orientacijo, se hladili v hladnem jezeru Jasna ter bližnji reki Savi.

Ogledali smo si Slovenski planinski muzej v Mojstrani, kjer smo veliko izvedeli o zgodovini planinstva in alpinizma na slovenskem.

Ob večerih pa smo kurili ogenj ter prepevali pesmi.

Skratka, imeli smo se super!

Brez komentarjev.