Vabimo na dvodnevni planinski izlet na Krn, ki bo v soboto in nedeljo, 19. in 20. avgusta 2017.

ODHOD: Ob 4 uri zjutraj na parkirišču pred planinsko sobo (trgovina Tuš Nazarje).

ZAHTEVNOST: Tehnično nezahtevna pot. Prvi dan bo naše izhodišče vas Drežnica. Povzpnemo se na vrh in sestopimo do Planinskega doma pri Krnskih jezerih, kjer nas čaka rezervirano prenočišče. (8 ur zmerne hoje). Drugi dan nas pot pelje čez Vratca proti Komni in nato sestop k slapu Savica (6 ur zmerne hoje). Tam nas čaka avtobus, ki nas bo v poznih popoldanskih urah pripeljal domov.

OPREMA: Dobri pohodni čevlji, palice, vremenu primerna oblačila, zaščita proti soncu, planinska izkaznica (popust pri prenočišču).

HRANA : Dovolj tekočine in hrane za med potjo. Na vrhu lahko v zavetišču nabavimo nove rezerve in tudi kaj toplega pojemo. V koči pri jezeru je mogoče dobiti zvečer topel obrok in zjutraj zajtrk. Naslednji dan imamo ob poti dve postojanki in sicer Kočo pod Bogatinom in Dom na Komni.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: Pogoj za udeležbo je plačana članarina PZS za leto 2017. Prijave na telefonsko številko 051 417 740 (Vera) do četrtka, 17. 8. 2017 oziroma do zasedbe mest v avtobusu (število je omejeno na 15).

VODNIK: Vera Slokan

POMOČNIK: Sandi Grudnik

Pogled na Krn z Babe.

Krn je slovenski dvatisočak in najvišja gora v Krnskem pogorju. Razdalja med Krnom in Jadranskim morjem je le 50 km zračne črte. Krnska skupina zavzema skrajni jugozahodni konec Julijskih Alp, z vseh strani jo obkrožajo doline Soče in njenih pritokov Lepenjice in Tolminke. Na prevalu Prehodci se skupina stika z Bohinjskimi gorami. Zanimivost skupine je, da njena pobočja strmo padajo na zelo nizke nadmorske višine, kar jim daje videz mogočnosti.

Razgledi s Krna so skoraj brezmejni.

Triglav z vrha Krna, spodaj Krnsko jezero.