Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

V soboto in nedeljo 19. in 20. avgusta se nas je šestnajst planincev podalo na dvodnevno turo po Krnskem pogorju.

Zaradi slabe vremenske napovedi za soboto smo spremenili prvotni načrt poti, kar se je izkazalo za zelo dobro odločitev. Namesto v Drežnici smo začeli v Lepeni. Po slabih treh urah smo uspeli priti do koče pri Krnskih jezerih, kjer smo imeli zagotovljeno prenočišče.

Ker se je vremenska napoved uresničila in je pričelo deževati, smo se namestili v koči, ter si krajšali čas z družabnimi igrami. Ko je za kratek čas prenehalo deževati, smo se odpravili na sprehod do Krnskega jezera. Tam smo si v hladu čiste vode privoščili osvežitev za noge in seveda tudi »ribjo« masažo.

V nedeljo smo po zajtrku krenili proti vrhu Krna in ga osvojili v lepem, čeprav malo vetrovnem vremenu. Takoj pod vrhom je Gomiščkovo zavetišče, kjer sta nas sprejela zelo prijetna mlada oskrbnika. Malo smo se okrepčali, odpočili in nadaljevali pot. Čakal nas je samo še triurni sestop na planino Kuhinja .

Lepo pohajkovanje, čudoviti razgledi in prijetna družba. Vse to nas je spremljalo in zadovoljni smo se v poznih večernih urah vrnili domov.

Brez komentarjev.