Plan izletov 2017

- Slavnik
- Janževski vrh (Pohorje)
- Potoška gora
- Elba - Italija
- Izlet za vse generacije
- Jezerski Stog
- Visoka Ponca
- Krn (2 dni)
- Srbija
- Grintavec
- Virnikov Grintavec
- Dobrovlje

Mladi planinci, člani Mladinskega odseka Stonoga in planinskega krožka predmetne stopnje OŠ Nazarje  so se v torek, 22. avgusta povzpeli na Grintovec (2558 m).

Vzpon so začeli pri Suhadolniku nad Kokro, od koder so se po zelo zahtevni označeni poti, imenovani Čez Taško povzpeli do Cojzove koče na Kokrškem sedlu, od tod pa na vrh očaka Kamniško-Savinjskih Alp.

Na vrhu ni bilo najbolj toplo, vendar se na fotografijah vidi, da se znajo naši mladi primerno opremiti za visokogorje. Tudi kondicije jim ne manjka. Predviden čas za vzpon je 4 ure 45 minut. Pot ni nič položna, torej so morali pošteno “gristi kolena”. Nekaj manj časa traja sestop. Na poti so bili devet ur.  Mala malca za naše nadobudneže! Nenazadnje so si za vrnitev izbrali isto pot, ker je  bolj adrenalinska, kot za povratek načrtovana lažja in položnejša.

Izleta se je udeležilo sedem mladih planincev pod vodstvom mentorja in vodnika PZS Primoža. Ker se je zelo izkazal, so mu na koncu izleta dovolili, da jih je v Kamniku pogostil s sladoledom.