Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

V soboto, 7. 10. 2017 smo se člani PD Nazarje ponovno odpravili na izlet v neznano. Tokrat nas je pot zanesla na Dolenjsko.

Obiskali smo deželo kozolcev v Šentrupertu pri Trebnjem. Dežela kozolcev je prvi muzej na prostem s kozolci. Vanj je prestavljenih 19 različnih sušilnih naprav, ki izvirajo iz Mirnske doline. Muzej se razprostira na 2,5 ha urejenih površin in ima 1 km dolgo mrežo sprehajalnih poti. V muzeju je najstarejši »Lukatov toplar« z letnico 1795, kar ga uvršča med najstarejše ohranjene dvojne kozolce pri nas in na svetu.

Po ogledu smo se preko Hrastnega podali na dobre tri ure dolgo pot. Najprej smo se ustavili pri cerkvici sv. Duha in nato prišli do Nebes (602 m), ki so najvišji vrh v občini Šentrupert. Iz Nebes seže nebeški razgled na Mirnsko dolino, vidijo se tudi Gorjanci s Trdinovim vrhom … Vrh je znan zaradi izredno lepega razgleda in je tudi najvišja točka znane pohodne Steklasove poti, ki poteka po obronkih Mirnske doline. Neposredno na južnem delu je vzletišče za jadralne zmaje in padalce.

Po spustu v dolino smo izlet zaključili na izletniški kmetiji Možina v Dragi pri Šentrupertu.

Brez komentarjev.