Letošnja destinacija spomladanskega planinskega izleta v tujino je bil sredozemski otok Sardinija, ki se poleg razgibanega terena ponaša s pestrim rastlinskim svetom, bogato preteklostjo in čudovitimi plažami.

Dan po prihodu na otok smo se odpravili na najvišji vrh severnega dela otoka, v pogorje Monte Limbara. Sledil je vzpon v pogorje Monte Ferru na vrh Monte Urtigu (1050m). Največji izziv pa nam je predstavljal najvišji vrh Sardinije, Punta la Marmora, ki je visok 1834 metrov in se nahaja v pogorju Gennargento. Ob vseh vzponih nam je vreme dobro služilo, ustrašili se nismo niti skoraj orkanskega vetra, ki nas je pričakal na najvišjem vrhu Sardinije.

Del našega potovanja smo namenili spoznavanju same dežele in njene kulture. V bližini mesta Sassari smo si ogledali starodavno piramido »Ziqquart Sarda«, eno najstarejših zgradb na Zemlji, ki ji pripisujejo starost okoli 5.500 let. Ogledali smo si nuraghe, starodavne megalitske zgradbe iz obdobja Nuragic(1900-730 pr.n.št.). V mestu Nuoro pa smo ob obisku etnografskega muzeja lahko spoznali najpomembnejše mejnike v celotni zgodovini tega slikovitega otoka.

Pot nas je vodila tudi skozi slikovita sardska mesta, med drugim Castelsardo, Sassari, Alghero, Nuoro ter Orgosolo, mesto znano po stenskih poslikavah na pročeljih hiš, imenovanih murales.