Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2018

  JANUAR
- TOLSTI VRH
- SMUČANJE
  FEBRUAR
- ŽAVCARJEV VRH
  MAREC
- BEVKOV VRH
  APRIL
- MIRNA GORA
- SARDINIJA - ITALIJA
  MAJ
- GOLI VRH
  JUNIJ
- DRUŽINSKI IZLET
   ZA VSE GENERACIJE
- DRAŠKI VRH
  JULIJ
- TURSKA GORA
  AVGUST
- MANGART
  SEPTEMBER
- SMREKOVEC-RADUHA
   (2 dni)
  OKTOBER
- IZLET V NEZNANO
- ROBIJEV POHOD
  NOVEMBER
- KRAŠKI ROB-SOČERGA
  DECEMBER
- OSTROVRHARJEVA POT

Bilten društva

V soboto, 23. junija 2018 PD Nazarje organizira izlet na Veliki Draški vrh (2243 m) in Viševnik (2050 m). Zbor je pred planinsko sobo ob 5.00. To je delno zahtevna tura in nezahtevno brezpotje.

DNE: sobota, 23. jun. 2018
ZBOR: pred planinsko sobo, ob 5.00 uri
ZAHTEVNOST: delno zahtevna tura in nezahtevno brezpotje
ČAS HOJE: 6. ur
PREDVIDEN POVRATEK: v popoldanskih urah
OPREMA: primerna planinska obutev, palice, primerna oblačila za visokogorje.
HRANA: iz nahrbtnika
VODNIKA: Sandi Grudnik, Miran Vratanar
PRIJAVE: 031 674 441–Sandi, do zasedbe mest v mini busu

Opis: Veliki Draški vrh je s svojimi 2243 m dokaj lahko dostopen vrh, čeprav nanj ne vodi nobena markirana pot. Velja za izredno lep razglednik. Na njegovi južni strani sta Studorski preval in Ablanca, vzhodno sta Mali Draški vrh in Viševnik, zahodno pa Tosc.

Gora nudi zelo lep razgled na Triglav, saj se vidijo poti s Konjskega prevala na Kredarico in Planiko. Lepo se vidijo tudi Rjavina, Kanjavec, Mišeljski konec in okoliške gore. Proti jugu se lepo vidi Pokljuka in rob Spodnjih Bohinjskih gor. Proti vzhodu se vidijo Karavanke in bolj južno Savska ravan. Viševnik (2050 m) velja za enega lažje dostopnih dvatisočakov, zato je tudi izredno priljubljena planinska točka nad Pokljuko.

Na krožno pot se bomo predvidoma podali v smeri urinega kazalca. S konca ceste nad Pokljuko se bomo nad planino Konjščica podali na Studorski preval in naprej na Veliki Draški vrh z južne smeri. Spustili se bomo po brezpotju proti vzhodu, se napotili na Srenjski preval in od tam na Viševnik in nazaj na Rudno polje.

Brezpotje med Studorskim prevalom in Velikim Draškim vrhom tehnično ni pretirano zahtevno. Vendar kljub temu med vzpenjanjem na nekaj mestih zahteva uporabo rok. Pod Malim Draškim vrhom je pot na enem mestu zavarovana z jeklenico (nezahtevno), varovala so nam v pomoč na začetku vzpona od Srenjskega prevala na Viševnik.

Vabljeni!

Brez komentarjev.