V soboto, 30.6., nas je 21 kolesarjev v Mojstrani pričakalo lepo sveže jutro, za naš načrt. Lepo, v vrsti, smo kolesarili po kolesarski poti skozi Kranjsko goro, proti Ratečam.

Vmes pogledovali k našim vršacem, lepim čistim vodam in uživali v prekrasnem vremenu ob prijetnem druženju.

Od Rateč do meje nas je vodila nova asfaltirana pot, brez klanca, razen v zadnjih dveh kilometrih, po edinem strmejšem vzponu, ki smo ga naredili do Belopeških jezer. Jezeri sta ledeniškega izvora in so ju Italijani leta 1971 razglasili za Narodni park Mangrtskih jezer. Zgornje jezero, z globino 10 m, leži na nadmorski višini 929 m, spodnje pa na 924 m.

Vračanje je bilo zelo prijetno tudi zato, ker je celotna dolina nekoliko nagnjena, da smo si dodobra ohladili razgreta telesa. Zaradi naše dobre kondicije in res lepega vremena smo se odločili še za skok v Planico, ki je bil vreden našega truda in še kratkega počitka.

Za prevoženih 60 km smo porabili 3,5 h zmerne vožnje.