Na Farbanci je od 21. do 24. avgusta potekal tabor mladih planincev, ki se ga je udeležilo 25 otrok, starih med 6 in 11 let. Vsi skupaj udeleženci in vodstvo smo se v torek v popoldanskih urah zbrali na Farbanci in pričeli z našo dogodivščino. Kot prvo smo morali dobiti prostor za spanje, katerega so nam pomagali postaviti vojaki slovenske vojske.

Sledile so spoznavne igre in seveda takoj prva gradnja bunkerjev. Planinski tabor pa ne more biti planinski, če ni pohoda. Tako smo se drugi dan po zajtrku odpravili na lov za skritim zakladom, ki je hkrati tudi bil pohod na Čreto. Ogledali smo si še plezališče ter se dobro najedli v koči na Čreti. Siti, malo utrujeni, so se otroci takoj po vrnitvi pognali v gozd in tekmovali v izdelovanju še enih bunkerjev. Po okusni pici pa je še sledila predstavitev dela GRS.

Bunkerje pa je seveda nekdo moral tudi oceniti zato so naslednji dan prišli na Farbanco vojaki, ki so z nami ostali skoraj cel dan. Pokazali so nam osnove preživetja, izdelovanje vozlov, orientacije in seveda najpomembneje, so nam pobarvali obraze in nas spremenili v prave vojake. Vso to barvo pa so nam pomagali sprati gasilci. Zvečer je sledil tradicionalni planinski krst, na katerem smo svoj delež dobili tudi mi – vodstvo. Večer smo zaključili s planinskimi porokami.

Naslednji dan pa nam je še ostalo naše “najljubše” opravilo pospravljanje in najbolj žalostni del tabora – slovo. Tako, naš prvi tabor mladih planincev se je zaključil. Vsi veseli in zadovolni smo se vrnili nazaj v dolino, v pričakovanju naslednjega tabora.

Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport
Fundacija za šport