Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

Silvo Karo je nedvomno velik alpinist. Alpinist z veliko začetnico, kot je tudi naslov njegove alpinistične avtobiografije.

V okviru festivala BRATI GORE, ki se mu PD Nazarje pridružuje od vsega začetka, je dan pred 11. decembrom, mednarodnim dnevom gora, v Domu kulture Nazarje predstavil zgodbe svojega življenja z gorami. Silvo “bere” gore, pravzaprav najtežje smeri na njih z očmi, prsti, alpinističnimi prijatelji, izkušnjami, razumom, dušo in ljubeznijo.

Del tega je predstavil številnemu občinstvu iz Savinjske in Šaleške doline ter drugod. Najprej v zanimivem predavanju, nato v slikovitem pogovoru v preddverju doma.

Dogodek se je odvil v soorganizaciji Osrednje knjižnice Mozirje in našega društva. To sodelovanje postaja že tzradicionalno.

Dodatno vrednost mu je pridala razstava novejšega knjižnega fonda knjžnice o gorah in gorskem svetu. Obiskovalci so lahko videli, da res “svež” in razmeroma obsežen.