Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

Zaradi napovedi slabega vremena smo našo turo na Triglav prestavili na torek in sredo, kar se je izkazalo za pravilno odločitev. Vreme je bilo res idealno. Za izhodišče na 2.864 m visokega očaka smo si izbrali kar Rudno polje na Pokljuki, ker je od tu še najbolj »položna pot« oz. najbolj udoben pristop, če se temu vzponu na Triglav lahko tako reče.


Zagotovo je iz Pokljuke najmanj višinskih metrov vzpona na Triglav, kar nam je še kako prav prišlo kasneje pri samem sestopu, ko so nas že pekli podplati in škripala kolena. Po treh urah hoda smo prispeli do Vodnikovega doma na Velem polju, nato pa je sledilo še dobre dve ure hoje do koče na Planiki. Tu smo naredili daljši počitek in se opremili za vzpon na Triglav.

Vzpon na vrh smo opravili brez težav in se naužili prelepih razgledov, kateri so se nam nudili. Na vrhu smo opravili vse formalnosti in opravili krst za vse tiste, ki so se prvič povzpeli na Triglav.

Sledil je sestop na Kredarico, kjer smo prenočili. Drugo jutro je nas pričakalo zopet lepo sončno vreme in sledil je štiriurni sestop v dolino Krme. Turo smo zaključili pri Kovinarski koči v Krmi ob zasluženem »osvežilnem« napitkom.

Izlet na našega očaka bo nam ostal v lepem spominu, saj smo ga doživeli v vsej njegovi lepoti.

Brez komentarjev.