Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

Zaradi napovedi slabega vremena smo našo turo na Triglav prestavili na torek in sredo, kar se je izkazalo za pravilno odločitev. Vreme je bilo res idealno. Za izhodišče na 2.864 m visokega očaka smo si izbrali kar Rudno polje na Pokljuki, ker je od tu še najbolj »položna pot« oz. najbolj udoben pristop, če se temu vzponu na Triglav lahko tako reče.

Zagotovo je iz Pokljuke najmanj višinskih metrov vzpona na Triglav, kar nam je še kako prav prišlo kasneje pri samem sestopu, ko so nas že pekli podplati in škripala kolena. Po treh urah hoda smo prispeli do Vodnikovega doma na Velem polju, nato pa je sledilo še dobre dve ure hoje do koče na Planiki. Tu smo naredili daljši počitek in se opremili za vzpon na Triglav.

Vzpon na vrh smo opravili brez težav in se naužili prelepih razgledov, kateri so se nam nudili. Na vrhu smo opravili vse formalnosti in opravili krst za vse tiste, ki so se prvič povzpeli na Triglav.

Sledil je sestop na Kredarico, kjer smo prenočili. Drugo jutro je nas pričakalo zopet lepo sončno vreme in sledil je štiriurni sestop v dolino Krme. Turo smo zaključili pri Kovinarski koči v Krmi ob zasluženem »osvežilnem« napitkom.

Izlet na našega očaka bo nam ostal v lepem spominu, saj smo ga doživeli v vsej njegovi lepoti.