Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

Glede na oddaljenost današnje ture smo se temu primerno zbrali zgodaj zjutraj. Naša pot se je začela ob 4.30 in je vodila preko državne meje na najvišji vrh Istre, v pogorje Učke z vrhom Vojak – 1.401 m.


Po kilometrih vožnje in opravljeni mejni registraciji smo se spustili proti Reki in pot nadaljevali po Jadranskem ipsilonu do Opatije. Bleščice morja so nas privabljale a ostali smo trdno prepričani da to ni naš cilj. Ovinkasta cesta se je začela vzpenjati in prišli smo v narodni park Učke.

Na prelazu Poklon, kjer smo zapustili Rajkota sta se nam pridružila še dva člana PD. Tako se nas je na pot podalo 30 udeležencev. Pod restavracijo smo stopili na makadamsko cesta, ki nas je peljala skozi gozd do nekdaj partizanske bolnišnice, kjer smo naredili prvi postanek za preoblačenje. Nadaljevanje poti je potekalo skozi gozd do travnika dobrot (šipek, brinje). Tu se je pot skozi bukov gozd pričela strmo dvigati in razprl se nam je prvi pogled na stolp in oddajnik.

Nadaljevali smo proti sedlu od koder se je razprl osupljiv razgled proti Reki, otokoma Krk in Cres, južni Istri in notranjosti z Buzetom. Čakal nas je le še vzpon po južnem grebenu do vrha. Na vrhu pa zaslužena malica, Žuja in pogled proti Triglavu.

Po skupinski sliki pred Kulo smo se odpravili nazaj proti Poklonu po zelo dobro označeni poti. Najprej po cesti do vstopa v gozd, katero smo v nadaljevanju še trikrat prečkali, učne karte in po dobri uri in pol smo prispeli na izhodišče.

Brez komentarjev.