Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2020

  Januar
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  Febuar
- Dobrča
  Marec
- Hleviška planina
  April
- Debela peč
- Otok Brač
  Maj
- Veliki Vrh-Mali Turn
- Srečanje planincev SMDO
  Junij
- Izlet za vse generacije
- Jerebica
  Julij
- Špik
  Avgust
- Visoki Kanin
  September
- Triglav (2 dni)
  Oktober
- Izlet v neznano
  November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

Visokogorski vršaci Julijskih Alp so še vedno odeti v snežno odejo in ne dopuščajo, da bi se pobočja Kanalskega Kolovrata pričela prebujati v pomlad.

Sobotni pohod smo pričeli v bližini vrha Na Gradu, ki je izredno razgleden in je bil v času 1. svetovne vojne oziroma Soške fronte strateškega pomena. O tem pričajo številni ostanki vzdolž celotnega Kolovrata. V Muzeju na prostem, ki je v neposredni bližini vrha na Gradu, smo se seznanili z dogajanjem v času Soške fronte.

Ker je to mejni vrh med Italijo in Slovenijo, smo se podali še na italijansko stran do njihove planinske koče. Pot smo nadaljevali do Ježe in sestopil do bivše karavle, kjer si je PD Valentina Staniča iz Kanala uredilo planinsko postojanko.

Po krajšem počitku smo pot nadaljevali, kakšen kilometer asfalta tudi s pomočjo avtobusa, do zaselka Srednje, ki je bilo izhodišče za preostala dva vrhova Globočak in Čičer. Po osvojitvi obeh vrhov je sledil še sestop do Prevala in skok do cerkve sv. Pavla nad Ročinjem. S Prevale smo se podali na zasluženo okrepčilo v Kanal.

S pomočjo planinskih kolegov Milana, Zvoneta in Irme iz PD Valentina Staniča iz Kanala smo preživeli prekrasen sobotni dan.

Brez komentarjev.