Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

Stari in novi člani planinskega krožka smo se odločili, da se četrto septembrsko nedeljo v spremstvu staršev in vodnikov odpravimo, za naše majhne noge, na nekoliko zahtevnejšo planinsko pot proti Klemenči jami.

Z avtobusom smo se pripeljali Na razpotje v Logarski dolini. Na pot smo se odpravili v nekoliko oblačnem, a prijetnem jesenskem jutru. Kmalu smo se začeli vzpenjati proti našemu cilju Klemenča jama. Med potjo smo opazovali naravo, markacije, predvsem smo morali paziti na varno stopinjo, saj je bila pot strma in nekoliko vlažna. Najbolj zanimiv del poti je bil »tunel«.

Pred prihodom na cilj so nas ob poti čakala bukova polena in nas prosila, da jih prestavimo do koče. To smo tudi z veseljem storili. Na cilju smo uživali v pogledu na vrhove planin, počitku in otroci v igri, starši pa v sproščenem in prijetnem klepetu.

Po obvezni »gasilski fotki« smo si šli ogledati najdebelejši macesen, ki raste deset minut od koče na Klemenči jami. Pred odhodom v dolino še zvonček za srečo in podali smo se na strmo pot v dolino. Vsi smo jo uspešno prehodili in se zbrali pri planinskem domu, kjer nas je že čakal šofer Rajko. S prijetnimi vtisi in upanjem, da se nam uresničijo želje, ki smo jih zaupali zvončku na Klemenči jami, smo se odpeljali proti domu.

Martina Zakrajšek