Vreme

Iz stare galerije

Elektronska obvestila

Plan izletov 2019

  JANUAR
- Pohod na Tolsti vrh
- Družinsko smučanje
  FEBRUAR
- Murovica – Cicelj
  MAREC
- Globočak – Čičer
  APRIL
- Hahlići
  MAJ
- Goli vrh
  JUNIJ
- Srednji vrh-Trupejevo podne-Vošca
- Tujina – Bosna
  JULIJ
- Visoki Kanin
  AVGUST
- Razor (2 dni)
  SEPTEMBER
- Tičarca – Zelnarca
  OKTOBER
- Izlet v neznano
- Robijev pohod
  NOVEMBER
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
  DECEMBER
- Kašna planina

Bilten društva

Spoštovani planinci in planinke, dragi prijatelji!
Vabimo vas, da se nam tudi letos pridružite na vsakoletnem srečanju planincev – udeležencev potovanj s TA Balkanika, ki ga za vas ponovno pripravljamo v osrednjih Slovenskih goricah v soboto, 13.10.2012.


Letošnje srečanje bomo začeli v Sladkem vrhu, obmejnemu mestecu, ki leži tik ob reki Muri. Zanimivost kraja je svojevrstni kulturni spomenik – Brod na Muri – ki deluje več kot 80 let in je eden zadnjih tovrstnih, še uporabnih pri nas. Po »kozarčku dobrodošlice« se bomo z brodom, ki so ga nekoč lastniki okoliških zemljišč uporabljali predvsem za prevoz poljščin in lesa, danes pa je prava turistična atrakcija, popeljali po Muri. Sledi potep po slikovitih slovenjgoriških gričih.

Naš prvi cilj bo Vranji vrh (260 m) oz. Lovski dom pod samim vrhom, kjer bomo naredili postanek za malico. Po osvežitvi se bomo povzpeli na nekaj okoliških vrhov: »Volčja jama«, »Bojev kogel«, (najvišja točka – 412 m), ves čas pa bomo uživali ob pogledu na štajersko vinorodno deželo, ki pa posebej zaživi v teh dneh, ko se griči in vinogradi obarvajo v pisane jesenske barve. Po t.i. Gornji slovenjgoriški vinsko-turistični poti se bomo med številnimi vinogradi in zidanicami spustili do Jakobskega dola, majhnega kraja sredi Slovenskih goric, ki je od Maribora oddaljen vsega 15 kilometrov. Nekaj časa si bomo vzeli za ogled krajevnih zanimivosti kot so: cerkev sv. Jakoba, ki velja za eno izmed starejših cerkvenih zgradb na slovenskem Štajerskem, Vogrinov mlin na veter, kovačija, etnološki muzej v 208 let stari kmečki hiši … Tudi tokrat ne bo šlo brez degustacije odličnih jakobskih vin.

Druženje bomo nadaljevali z večerjo v domači gostilni, se prepričali v izvrstno domačo kulinariko in gostoljubnost po kateri so Jakobčani znani daleč okrog ter zaplesali ob zvokih domačega ansambla. Predstavili vam bomo tudi naše programe za naslednje leto in kot je že v navadi, pogledali nekaj slik iz letošnjih potepanj ter izbrali in nagradili najlepše, zato prosimo da nam čim prej pošljete svoje fotografije (CD). Tudi letos smo pripravili nekaj majhnih presenečenj …

Cena: 35 EUR

Prijave do petka, 5.10.2012, na 041 793 683 ali marjan.ostruh@siol.net

Brez komentarjev.