Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

Planinsko društvo Nazarje v soboto, 15. 06. 2019, organizira planinski pohod na Trupejevo poldne (1931 m) in Vošco (1737 m).

DNE: sobota, 15. 6. 2019,
ZBOR: pred planinsko sobo ob 5.00
ZAHTEVNOST: kondicijsko srednje zahtevna lahka planinska pot
ČAS HOJE: 6 ur
OPREMA: primerna planinska obutev in obleka (pohodne hlače, vetrovka, kapa, rokavice), krema in klobuk za zaščito pred soncem
PREHRANA: hrana in pijača iz nahrbtnika
VODNIK: Marcel Rajgl
PRIJAVE: mrajglm@gmail.com, prijave zbiramo do petka, 14. 6. 2019, oziroma do zasedbe minibusa.

Trupejevo poldne se nahaja na meji z Avstrijo in je nad Gozdom Martuljkom. Z neporaščenega vrha je lep razgled na Julijske Alpe in Avstrijo. Vrh ni prostoren si pa lahko le kak meter pod vrhom najdemo primeren prostor. Na vrhu je postavljen večji križ.

Vošca je 1.737 m visok vrh, ki se nahaja zahodno od Trupejevega poldneva. S travnatega vrha, se nam odpre lep razgled na Julijske Alpe, zahodne Karavanke, vzhodne Karnijske in Ziljske Alpe, Dravsko dolino ter Visoke Ture in bližnje Krške Alpe. Nekaj metrov pod vrhom se nahajajo ruševine nekdanje vojaške karavle, na bližnjem drevesu še žig in vpisna skrinjica z vpisno knjigo.

Opis poti: Iz Srednjega vrha se bomo po stari železnici podali proti Trupejevemu poldnu. Od tod se bomo po grebenski poti, ki je meja med Slovenijo in Avstrijo podali proti Vošci. Nato pa nazaj do izhodišča.