Plan izletov 2020

November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

Vabimo na prvo predavanje.
Drago Kladnik nam bo predstavil Zelenortske otoke.
V sredo, 8. januarja 2020 ob 18:18 v Muzeju Vrbovec.

Zelenortski ali Kapverdski otoki, katerih politično vodstvo želi vsem prebivalcem sveta vsiliti njihovo portugalsko poimenovanje Cabo Verde, so najbolj južni del Makaronezije, otoške skupine, ki jo poleg njih sestavljajo še Kanarski otoki, Madeira in Azori.

Devet zelo različnih otokov, ki jih je ustvaril vulkanizem, se v dveh skupinah razprostira okrog 700 km zahodno od Senegala.

Obisk nekaterih otokov omogoča lenobno poležavanje na s turističnimi naselji obzidanih obalah toplega morja, nekaterih seznanjanje z bogato in raznovrstno kulturno dediščino, nekaterih pristno uživanje v turistično skoraj nedotaknjenih okoljih in preostalih pohode po privlačnih terasiranih dolinah in pobočjih, ki niso ravno mačji kašelj.

Na poti nas spremljajo peščene sipine in pravcate puščave, ognjeniška žrela, ladijske razbitine, nenavadne soline, živahna mesta ter ponekod bolj in drugod manj bujno rastlinje.

Vseskozi pa se srečujemo s prijaznimi domačini, ki v primerjavi s celinsko Afriko ne živijo v pomanjkanju.