Plan izletov 2019

- Tičarca – Zelnarca
- Levstikov pohod – od Litije do Čateža
- Kašna planina

V ponedeljek, 29.10.2012, smo naše mlade planince, ki so se poleti udeležili tabora Farbanca, peljali na izlet v neznano.Tako otroci kot njihovi starši niso vedeli kam nas bo odpeljala čarovnica, ki nas je pričakala v Nazarjah. Sprva smo mislili, da nam jo je vreme malce zagodlo (mraz, sneg …), ampak kmalu se je izkazalo ravno nasprotno – otroci so uživali!

Od 22 prijavljenih otrok se jih je izleta udeležilo 17, kar pa nas ni oviralo, zato smo se usedli na avtobus in se odpeljali.

Kam? … V Ljubljano? … V kino? … Ali mogoče v Logarsko? …

In potem končno ugotovimo kam gremo – V LOGARSKO!!!!!!!!! V PRAVLJIČNI GOZD!!!!!!!!!

Nekateri izmed otrok so tu že bili, ampak pozimi pa še ne, kajti ko smo prispeli v Logarsko nas je tu pričakala prava zima. LOGARSKA ODETA V BELO! Prava zimska idila.

Počasi smo se napotili proti gozdu in začeli klicati škratka NEJKOTA … Kmalu se nam je oglasil, nas pozdravil in odpeljal v svoj svet – pravljični svet. Z njim smo preživeli dobro urico, pripovedovali pravljice in našli celo zaklad.

Naš obisk je počasi šel h koncu. Poslovili smo se od škratka, se še malo igrali na snegu, potem pa smo se počasi odpravili na avtobus in domov. Na avtobusu nas je čakalo še presenečenje – manjša darilca od naše prijazne čarovnice.

Otroci so resnično uživali in preživeli, en tak, čisto pravljično zimski dan. Med njimi so se spletla že prava prijateljstva, med seboj se zelo razumejo, kar je najbolj pomembno. Zato smo se tudi zmenili, da se kmalu zopet vidimo.