New Page 1


 

ČLANARINA V LETU 2011


Bilten društva
ob 10-letnici

Prenesi PDF


IZLETI V LETU 2011

Junij
-
Kobariški stol
- Starejši občani
Julij
-
Črna gora
- Raduha- plezalna pot
Avgust
Spodnje Bohinjske gore
September
Macesnovec
Oktober
-
Izlet v neznano
- Robijev pohod
November
Peč -Tromeja
December
Po poteh okoli Vojnika
Januar 2012
7. Pohod na Tolsti vrh

  

Mladi planinci na Uršlji Gori
V četrtek, 28. aprila, smo se mladi planinci v okviru planinske šole odpravili na našo prvo turo na Uršljo goro. Z avtobusom smo se peljali mimo Slemena do Ciganije, kjer smo pričeli našo turo. Z vremenom nismo imeli ravno sreče, vendar naša dobra volja je tudi dežne kapljice pregnala. Pot nas je vodila mimo Križana strmo v hrib in kaj kmalu smo bili na Sisernikovih pašnikih. Tu smo se malo odpočili in se nato podali po strmi poti proti vrhu Plešivca. Kar hitro smo zagledali cerkvico sv. Uršule in že smo bili v toplini planinske koče. Po daljšem počitku in okrepčilu smo se vrnili po bolj položni poti nazaj do našega izhodišča. Preživeli smo lep in prijeten planinski dan.

Galerija slik >>>

30.04.11 od PD Nazarje

Izlet na Lisco
Planinski krožek je po dolgem času dočakal lep sončen dan za planirani izlet. 3. aprila 2011 smo se odpravili na Lisco. V sončnem jutru se nas je zbralo 46 malih, malo večjih in velikih planincev. Odločili smo se namreč, da s seboj na izlet odpeljemo tudi starše.

Z avtobusom smo se pripeljali do vasi Lisce. Tam pa pot pod noge in zgrizli smo v strmino. Kmalu smo potrebovali počitek za malico, nekateri za zajtrk. Po strmi, a ne preveč dolgi poti smo kaj kmalu prispeli na vrh Lisce. Po obveznem skupnem fotografiranju smo se podali do planinskega doma, kjer smo pomalicali, nato pa smo dobri dve uri uživali na soncu, ob igri z žogo, na gugalnicah in drugih igralih. Z zanimanjem smo opazovali zmajarje, ki so imeli ravno ta dan tekmovanje in so se v velikem številu zbrali na vzletni točki na Lisci.

Šofer Rajko nas je ta dan malo razvajal in nas je prišel z avtobusom iskat k planinskemu domu na Lisco. Dobrovoljni in ne preveč utrujeni smo uživali v vožnji nazaj v Zadrečko dolino.

Galerija slik >>>

08.04.11 od PD Nazarje

Sneženi vikend na Farbanci – 18. februar 2011
Mladi planinci smo tako kot ostali šolarji težko čakali zimske počitnice.
Narava je tik pred zdajci poskrbela za snežno odejo. V dolini je bilo snega bolj malo, zato smo mladi planinci v petek, 18. 02. 2011 odpravili na Farbanco.

Galerija slik >>>

27.02.11 od PD Nazarje
Mladi planinci na Kopah
Mladi planinci smo se v nedeljo, 3. oktobra 2010, odpravili na planinski izlet na Kope.
V meglenem jutru smo se odpravili od doma. Avtobus smo že v Šmartnem dobro napolnili, saj se nam je na izletu pridružili veliko staršev. V Nazarjah so se nam pridružili še ostali pohodniki in pot nas je vodila proti slovenjegraškemu Pohorju. V Slovenj Gradcu smo zavili na vijugasto cesto, ki nas je pripeljala do Grmovškovega doma. Ob izstopu nas je pozdravilo megleno in vetrovno vreme. Malo nas je treslo, a smo se po prvih petnajstih minutah dobro ogreli in pot je bila prav zabavna. Med potjo smo opazovali gobe, drevesa, jezerce. Sladkali smo se z ostanki borovnic. Zalotili smo pajka pri spletanju mreže. Povzpeli smo se na Črni vrh, kjer smo požigosali knjižice. Še posebej so bili prvih žigov v knjižici veseli naši novi člani Zala, Leon in Kaja. Kmalu smo prispeli do Ribniške koče, ki nam je nudila toplo zavetje. Ko smo se okrepčali in pogreli, smo se odpravili nazaj proti izhodišču.
Pot je bila prijetna, ni bila naporna. Otroci in odrasli smo jo dobro izkoristili za klepet in »kar naenkrat« smo se spet znašli pri avtobusu, kjer nas je potrpežljivo čakal šofer Rajko. Ob prihodu na izhodišče se je začela poslavljati tudi megla in po poti domov nas je skozi okna avtobusa že pozdravljalo in grelo sonce.

Galerija slik >>>

11.10.10 od PD Nazarje

<<< Novejši članki / Starejši članki >>>

 

      © Planinsko društvo Nazarje

E-mail: pd.nazarje@gmail.com