Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije


Mladinski odsek Stonoga pri PD Nazarje je namenjen osnovnošolcem, srednješolcem, študentom in vsem drugim, ki se čutite mlade tako ali drugače ter radi redno ali vsaj občasno zahajate v gore.

Potepamo se po gorah, hribih, se družimo na piknikih, kolesarimo, plezamo, hodimo na orientacijska tekmovanja in nikoli nam ne zmanjka idej in energije za nove podvige.

Veseli bomo vsakega novega člana, ki ima rad naravo, prijetno družbo in zdravo zabavo.

Potrudili se bomo, da se boste mladi iz občine Nazarje in širše, ki se nam boste pridružili, imeli lepo in svoj prosti čas preživeli koristno in zanimivo. Vabljeni vsi, za vsakega se bo našlo kaj zanimivega!

Kot rečeno, udeležujemo se tudi tekmovanj v planinski orientaciji. Na SPOT (Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje) dosegajo ekipe PD Nazarje vključno z ekipami MO Stonoga redno zelo dobre in vrhunske rezultate. Ekipa MO Stonoga v kategoriji B, (učenci od 7. do vključno 9. razreda osnovne šole), je bila v letih 2009 in 2015 državni prvak.

.

Mladinski odsek Planinskega društva Nazarje je bil ustanovljen 9. 9. 2005. Na prvem sestanku smo sestavili in izvolili odbor ter določili osnovne smernice našega delovanja.
Člani Mladinske komisije PZS smo postali 6. marca 2009.

Načelnica odseka: Alja Denša (031 831 414)
Namestnica načelnice: Patricija Ostruh

Temelj našega delovanja je planinski krožek v OŠ Nazarje. Deli se na razredno in predmetno stopnjo.

Predmetno stopnjo vodi mentor Primož Jelšnik, ki je tudi vodnik PZS.
Razredna stopnja v Nazarjah deluje  pod vodstvom mentorice Manice Hudales, v podružnični šoli Šmartno ob Dreti pod vodstvom mentorice Lidije Slapnik.
V vrtcu Nazarje deluje mentorica Biserka Krušlin.

Da so naši izleti varni, skrbijo vodniki in markacisti našega društva, da se naučimo kaj novega o razumevanju in spoštovanju narave, skrbijo člani odseka za varstvo gorske narave, da spimo v toplem objemu Farbance ter da so tam naši želodči polni, skrbijo člani gospodarskega odseka.

Naši mentorji so pa itak zakon!

V zadnjih letih se število mladih članov v društvu (starosti do 15  let), giblje okoli 100.
Na to so naši “starčki” izredno ponosni.

Dosegljivi smo na e-mail naslovu: mopd.nazarje@gmail.com

Povezave na objave MO Stonoga in objave planinskega krožka.    

Povezava na stare objave planinskega krožka.

x