Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Namen gospodarskega odseka je skrb za Farbanco (planinsko kočo našega društva) in njeno okolico ter seveda zagotovitev in organizacija dežurstev.

Podrobnosti o Farbanci so na tej povezavi.

Skrb za kočo ima v našem društvu posebno mesto, tako simbolno kot praktično. Upravni odbor stalno bedi nad njenim stanjem in razvojem.

Gospodarji koče in člani nekdaj gospodarske skupine, sedaj odseka so sami fejst pobi, ki znajo vse in še več. Če kaj zaškriplje ali je preobilno, priskočijo na pomoč še drugi in strokovnjaki ter prijatelji Farbance.

Koliko vlagamo v Farbaco?

V letu 2019 je bilo  za vzdrževanje, urejanje in dežurstvo opravljenih skupno 2826 ur, prostovoljnih seveda, brez stroškov prevozov, domačih priprav in podobnega, je zapisano v Poročilu za leto 2019. To pomeni kar 353 “šihtov” (8 urnih delovnih dni) v 365 dneh.

Kar trinajst let je bil vesten, skrben in dosleden gospodar koče Dušan Bastl. Za njegovo skrb za Farbanco smo mu na zboru podelili častni srebrni znak PZS.

Dušan v akciji

Na volilnem občnem zboru marca 2016 ga je nasledil Bojan Golob. Tega je leta 2020 nasledil Marjan Ostruh. V okviru gospodarskega odseka mu pomagajo Marko Breznik, Štefan Brinovšek in Bojan Golob.

Opomba: ta stran je v izdelavi …