Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Planinsko društvo Nazarje organizira 7. avgusta 2021 zelo zahtevno turo na Ute in Krofičko, ki je zadnji dvatisočak v verigi Grintovcev.

Podrobnosti:

DAN: sobota 7. avgust 2021 – v primeru slabe vremenske napovedi bo izlet v nedeljo ali v soboto, 21. 8. 2021

ZBOR: pred planinsko sobo, v soboto ob 05.30 uri

ZAHTEVNOST: zelo zahtevna tura

ČAS HOJE: 9 ur čiste hoje

PREDVIDEN POVRATEK: v poznih popoldanskih urah

OPREMA: čelada, visoka planinska obutev, oblačila za visokogorje, palice

HRANAIN PIJAČA: s seboj imejte dovolj tekočine, hrana iz nahrbtnika ali v koči na Klemenči jami pod Ojstrico (1208 m)

VODNIKA: Sandi Grudnik, Miran Vratanar

PRIJAVE: Sandi 031 674 441, število udeležencev je omejeno

Pot bomo pričeli v Logarski dolini pri slapu Palenk. Od tam se bomo podali mimo Rikljeve peči na Icmankov stan in naprej mimo Strelovca proti Utam. Po krajšem počitku se bomo povzpeli na JV greben in preko Travnika grebenčkali na vrh Krofičke. Sestopili bomo po zavarovani markirani poti do koče na Klemenči jami, kjer si bomo privoščili počitek in se nato spustili v Logarsko dolino.

Tura je zelo zahtevna, primerna zgolj za fizično dobro pripravljene gornike brez vrtoglavice.

Varianta 2: Obstaja možnost začetka ture pri kmetiji Knez nad Robanovim kotom, s tem se tura skrajša za približno 1.30 ure.  O izhodišču ture boste obveščeni ob prijavi.

Vabljeni!