Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Pohod bo v soboto, 11. decembra 2021. Dobimo se ob 7.30 uri pred prostori PD Nazarje. Martinova pot nas bo vodila po gričevnatem obrobju Paškega kota …

… mimo naravnih lepot in zanimivosti majhne občine, katero bomo na poti obhodili. Mi bomo prehodili le del poti, ne celotno. Najvišje se bomo na poti povzpeli na 733 metrov visoko razgledno Goro Oljko z romarsko cerkvijo sv. Križa.

Pot je poimenovana po farnem zavetniku sv. Martinu. Celotna Martinova pot povezuje 8 kontrolnih točk. Na vseh kontrolnih točkah so skrinjice z vpisno knjigo in žigom. Žige s poti lahko zbiramo v dnevnik Martinove poti, ki ga je mogoče kupiti in po prehojeni poti dnevnik z dokaznimi žigi vrniti na sedež PD Šmartno ob Paki, za kar dobimo spominsko značko Martinove poti.

• KT 1 – gostišče Malus
• KT 2 – gostišče Jug
• KT 3 – planinski dom Gora Oljka
• KT 4 – Bezgovica (bor)
• KT 5 – vrh Bezgovice
• KT 6 – domačija Pocajt
• KT 7 – sv. Anton
• KT 8 – domačija Skornšek

ZAHTEVNOST: Nezahtevna pot, primerna za vse ki zmorejo 4-5 ur hoje
ČAS HOJE: 4-5 ur (brez postankov za osvežitev in okrepčilo)
OPREMA: zaščitna maska, pohodni čevlji, palice, vremenu primerna oblačila, planinska izkaznica
HRANA IN PIJAČA: iz nahrbtnika, na koncu je organiziran topel obrok
PRIJAVE IN INFORMACIJE: po 16. uri do zasedenosti oziroma najkasneje do 9. 12. 2021 (število mest je omejeno) na GSM 031 393 483 (Bojan).
Povratek v poznih popoldanskih urah.

Udeležence izleta v organizaciji PD Nazarje prosimo za izpolnjevanje pogoja PCT in upoštevanje aktualnih ukrepov NIJZ.
Zanašamo se na odgovorno ravnanje vsakega posameznika