Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

admin

Letos smo se planinci, po dveh letih prisilnega premora, spet podali na smučanje na avstrijsko koroško, v znani smučarski center Gerlitzen.
Nadaljuj z branjem

V soboto, 21. 1. 2023, smo izvedli 17. tradicionalni pohod na Tolsti vrh. Zbrali smo se na Farbanci in se najprej malo podkrepili in ogreli v zavetju Farbance.
Nadaljuj z branjem

V soboto, 14. 1. 2023, smo trailtek.si organizirali tekmo na Farbanco in jo poimenovali ”Pol šihta na Farbanco”. Zmagovalec je bil tisti, ki je v štirih urah opravil največ vzponov oziroma tisti, ki je zadnji vzpon opravil hitreje.
Nadaljuj z branjem

Udeležence sobotnega pohoda na Tolsti vrh obveščamo, da je na trasi pohoda preko pol metra snega, zato ne pozabite na primerno opremo, zlasti gamaše in pohodne palice. Tudi če bo cesta do Farbance očiščena in prevozna, avtomobile pustite pri vodnem zbiralniku ali na spodnjem parkirišču, ker ni možnosti parkiranja na Farbanci.
Nadaljuj z branjem

Na silvestrsko soboto se je zaključila že osemnajsta akcija Kolesar – pohodnik, v kateri pridno nabiramo vzpone na našo kočo na Farbanci.
Nadaljuj z branjem

Po dveh letih prisilnega premora se bomo letos planinci spet podali na smučanje na avstrijsko Koroško, na smučišče Gerlitzen-Osojščica.
Nadaljuj z branjem

Zadnji pohod v letu 2022 smo imeli v ponedeljek, 26. decembra 2022, na dan, ko praznujemo dan samostojnosti.
Nadaljuj z branjem

Planinsko društvo Nazarje se zahvaljuje vsem dežurnim na Farbanci, ki ste v lanskem letu poskrbeli, da je naša priljubljena postojanka nemoteno obratovala skozi vse vikende in praznike.
Nadaljuj z branjem

Pohod bo v ponedeljek, 26. decembra 2022.
Z avtobusom se bomo odpeljali v smeri Celje-Zidani most-Radeče.
Nadaljuj z branjem

V sredo, 2. 11. 2022, se je 13 otrok planinske šole predmetne stopnje z dvema vodnikoma podalo na Ratitovec.
Nadaljuj z branjem

V soboto, 15.10.2022, smo kljub rahlemu dežju ob devetih startali iz Nazarij s kolesi po vnaprej načrtovani trasi.
Nadaljuj z branjem

V soboto, 15. oktobra 2022, startamo v Nazarjah s parkirišča pred društveno sobo ob 9. uri.
Nadaljuj z branjem

Če se lahko kdo pohvali, da ima srečo glede vremena, ko odhaja na planinarjenje v organizaciji TA Balkanika, potem je to zagotovo PD Nazarje.
Nadaljuj z branjem

Tudi letos se bomo podali na zanimiv izlet, ki pa je za enkrat še skrivnost. Ste kaj radovedni? Prijavite se!
Nadaljuj z branjem

V soboto, 10. 9. 2022, se nas je na 2224 m visoki Kalški greben podalo 15 udeležencev. Izhodišče je bila zgornja postaja kabinske žičnice Krvavec.
Nadaljuj z branjem

14. in 15. 8. 2022 smo planinci PD Nazarje opravili dvodnevni pohod na Veliko Špičje.