Plan izletov 2020

November
- Ovčja gora
  December
- Martinova pot (Šmartno ob Paki)

Publikacije društva

Odsek za varstvo gorske narave (VGN) obeležuje prvo leto delovanja. V tem času smo izvedli kar nekaj lepih akcij, obletnico pa smo »proslavili« z delovnim izletom na Križevnik (1.909 m), med žareče macesne.

Na izletu smo se seznanili s cvetlicami, ki cvetijo v jesenskem času, z gorsko pašo, si ogledali gozdni rezervat Polšak, predvsem pa občudovali obsežne macesnove sestoje, ki so v tem času najlepši. Dogovorili smo se tudi za aktivnosti v naslednjem letu.

Vodja odseka je na izlet povabil tudi »sošolce«, s katerimi je lani obiskoval usposabljanje za naziv varuha gorske narave. Vabilu se je odzvala tudi članica komisije za varstvo gorske narave pri PZS, Marta Bašelj, ki skrbi za tovrstna izobraževanja. Med potjo se je porodilo kar nekaj idej za nadaljnje sodelovanje.

Udeležba ni bila številčna, vendar je manj velikokrat več. Dovolj je bilo časa za medsebojne pogovore, hkrati pa smo obiskali čudovit kotiček naših gora. Večina jih je bila na Križevniku prvič.