PD Nazarje, odsek za varstvo gorske narave, razpisuje
FOTOGRAFSKI NATEČAJ 2015 na temo PD NAZARJE V LETU 2015.

Namen natečaja je obeležiti široko paleto dejavnosti oziroma aktivnosti (akcij) PD Nazarje v letu 2015. Med akcije štejejo planinski in drugi izleti, pohodi, potovanja, delovne akcije, taborjenja, tekmovanja, nenazadnje tudi predavanja, posveti in sestanki, skratka vse, kar bomo v PD Nazarje organizirano počeli v letu 2015.

Cilj natečaja je priprava razstave ob mednarodnem dnevu gora (11. december).

Pogoji sodelovanja:

1. Vsebina fotografij lahko obravnava katero koli organizirano akcijo PD Nazarje v letu 2015 (od 1. januarja do 22. novembra) v skladu z namenom natečaja. Fotografije morajo biti posnete na društveni akciji in razvidna mora biti vsebina oziroma tematika akcije.

2. Sodelujejo lahko vsi člani PD Nazarje s plačano članarino za leto 2015.

3. Avtor se na razpis prijavi s poslanimi fotografijami. Ob tem sporoči tudi svoje podatke: Ime in priimek, naslov, ter kontakt (telefonska številka, e-naslov).

4. S poslanimi fotografijami in podatki avtor sprejema pogoje sodelovanja na razpisu.

5. Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ petimi barvnimi ali ČB digitalnimi fotografijami. Vsaka fotografija mora biti poimenovana (naslovljena).

6. Poslane fotografije morajo biti v celoti avtorsko delo sodelujočega, za kar ta tudi prevzema vso odgovornost.

7. Fotografije morajo biti v JPEG oz. JPG formatu, v standardni barvni paleti RGB. Izvorna velikost fotografij mora biti najmanj 1600 slikovnih pik x 1200 slikovnih pik (1,92 Mp).

8 Fotografije ne smejo biti digitalno manipulirane (montaže iz drugih fotografij ipd.). Dovoljeni so minimalni popravki (svetlenje, kontrast, barvna in tonska korekcija, ipd.), ki ne smejo spreminjati vsebine fotografije.

9. Fotografije bomo sprejemali v obdobju od 16. novembra do vključno 22. novembra 2015. Fotografije, prejete izven tega obdobja bodo zavrnjene.

10. Avtor naj pošlje fotografije in podatke na spletni naslov pd.nazarje@gmail.com. Naslov (zadeva) sporočila naj bo »Foto natečaj_Priimek_Ime_avtorja«.

11. Sprejete fotografije bo v obdobju od 26. do 30. novembra 2015 pregledala in ocenila strokovna žirija v sestavi: Uroš KOTNIK, predsednik, Marija LEBAR in Igor SOLAR, ki bo najboljše fotografije (do največ 26 fotografij) izbrala za razstavo. Stroški izdelave fotografij za razstavo so stroški PD Nazarje.

12. Pri izboru bo žirija upoštevala: skladnost s tematiko natečaja, sporočilnost, estetsko vrednost, izvirnost in tehnično dovršenost posameznih fotografij. Žirija bo pri izboru upoštevala, da so avtorji ljubiteljski in ne profesionalni fotografi.

13. Izidi žirije so neprizivni in nepreklicni. Avtorjem najboljših del bodo ob odprtju razstave podeljena zlata, srebrna in bronasta, lahko pa tudi posebna priznanja.

14. Pogoji razpisa so objavljeni na oglasnih tablah in na spletni strani PD Nazarje.

15. Dodatne informacije: Marijan DENŠA, GSM: 041 657 634.

Načelnik odseka za varsvo gorske narave
Marijan Denša

Predsednik PD Nazarje: