V petek, 13. marca 2015 smo v Domu kulture Nazarje uspešno izpeljali 16. redni občni zbor društva. Zbora se je udeležilo 74 članov društva in kar nekaj gostov, med njimi Manja Rajh, predsednica SMDO in Matej Pečovnik, župan občine Nazarje.

Za prijeten uvod so poskrbeli mladi planinci, ki so pod vodstvom mentoric kot vedno navdušili s prisrčnim kulturnim programom.

Udeleženci zbora so prisluhnili poročilom (predsednika, blagajnika, gospodarja, načelnikov odsekov in nadzornega odbora) o delovanju in uspehih društva v preteklem letu, nato pa še njihovim programom dela za letošnje leto.  Prisotni člani so poročila in programe soglasno potrdili.

Tudi letos smo na zboru podelili številna priznanja in nagrade za uspešno delo ali za udeleževanje na društvenih akcijah.

Kar 12 mladih planincev je prejelo priznanje za opravljeno planinsko šolo, trije so prejeli bronasti znak Mladinske komisije PZS in dva srebrni znak. Zelo smo ponosni na naše mlade planince.

Podelili smo priznanja za udeležbo na vseh izletih društva v letu 2014, ki sta si ju prihodila neumorna Zora Štrucl in Sandi Grudnik, ter priznanja za vzpone na Tolsti vrh.

Akcija Kolesar – pohodnik (na Farbanco) je v letu 2014 potekala desetič.  Obletnico smo obeležili s podelitvijo priznanj v različnih kategorijah za največ vzponov v vseh desetih letih. Absolutna zmagovalka s kar 576 vzponi, od tega so bili vsi razen enega pohodniški, je postala Zora Štrucl. Druga je bila Stanka Bastl s skupaj 535 vzponi, od tega 297 peš in 238 s kolesom. Tretja je bila Agata Ostruh, ki si je vseh 453 vzponov prihodila. Šele na četrtem mestu je trojici neumornih deklet sledil Bojan Golob, ki je na Farbanco prisopihal 438-krat, od tega 184-krat peš in 254-krat na kolesu.

Gostje, predstavniki sosednjih planinskih društev in lokalnih društev so nam namenili lepo štrevilo pohvalnih in spodbudnih besed, posebej izčrpna sta bila župan in predsednica SMDO.

Po končanem zboru se je nadaljevalo tradicionalno planinsko druženje.