Sponzorji

Farbanca – dežurstva

Publikacije društva

Elektronska obvestila

Vreme

Iz stare galerije

Vabimo vas na zaključno prireditev ob MEDNARODNEM LETU GOZDOV 2011 SPREHOD SKOZI GOZD, ki bo v torek, 20. decembra 2011, ob 18. uri v veliki dvorani Doma kulture Nazarje.

Uvod v prireditev bo predavanje s fotografijami SKOZI GOZD V GORE. Predavanju bo sledila javna tribuna GOZD JE VELIKO VEČ, na kateri boste lahko tudi vi predstavili svoj pogled na naše veliko naravno bogastvo. V mali dvorani bo od 17.15 dalje na ogled priložnostna razstava, ki so jo pripravila društva v občini Nazarje.

Mednarodno leto gozdov 2011 je razglasila Generalna skupščina OZN, z namenom, da opozori na pomen in ogroženost gozdov na Zemlji. Gozd nam daje zrak za dihanje, vodo za pitje in les za bivanje. Varuje okolje in je vir življenja na kopnem. Žal ga s svojo kratkovidnostjo ljudje močno ogrožamo.

Zagotovo so gore in gozd tisto, kar združuje in povezuje prebivalce naše države in še posebej našega območja, saj imajo pri nas gozdovi in gore posebno mesto.

V gozdu lahko vsakdo najde svoj prostor pod senco košatih dreves. Nekateri od njega živijo, drugi v njem iščejo darove narave, energijo, navdih ali sprostitev. Ker nas gozd združuje, smo sklenili, da prireditev pripravimo skupaj, čeprav imamo lahko do njega vsak svoj, poseben in drugačen odnos.

Na prireditvi bomo najprej na kratko predstavili pomen gozdov. V drugem delu bomo pripravili javno tribuno, na kateri bodo obiskovalci predstavili svoj pogled na gozd. Prvi govorci bodo predstavniki lokalnih skupnosti in društev, nato bomo k besedi povabili ostale udeležence srečanja.
Skupaj smo pripravili tudi priložnostno razstavo v mali dvorani.

Vzpon na goro in sprehod skozi gozd sta del naše samobitnosti in zavesti.

Zato ste vljudno vabljeni, da se nam v v torek, 20. decembra 2011 ob 18.uri, v Domu kulture Nazarje pridružite na “sprehodu skozi gozd”.

Brez komentarjev.